Norge IDAG

Lederartikler

Hvem bryr seg om palestina-arabere?

Hvem bryr seg om palestina-arabere?

Publisert:

Hvem bryr seg om palestina-arabere og lar dem selv bli hørt?

Forbønn fra det hvite hus

Forbønn fra det hvite hus

Publisert: - Oppdatert: 01.02.2018 kl 19:32

På pressekonferansen i Det hvite hus forleden kom en usedvanlig forbønnsoppfordring.

2018 kan Bli et år med mye å glede seg over

2018 kan Bli et år med mye å glede seg over

Publisert:

«Frisk seilas i urent farvann». Slik betegner senioranalytiker Erik Larsen i DNB norsk økonomi ved starten av det nye året. I et foredrag ser han på internasjonale utsikter, oljeprisen, norsk økonomi, renten, valutakursene og risikofaktorene for både norsk økonomi og verdensøkonomien i ...

Spanande bok – om endetida og amerikansk politikk. Blir det film óg – som vi kan vise på stort lerret i Forum?

Spanande bok – om endetida og amerikansk politikk. Blir det film óg – som vi kan vise på stort lerret i Forum?

Publisert:

Først kom «Babylonkoden» – som jo referer til det openberrings-elementet som teologar og Israel-venner har slite med alle dagar. Kven er den store forføraren, som har fått namnet Babylon, som var, og er, og kjem att – i den bibelske læra om endetida ?

Økonomiske toppresultater under president Trump

Publisert:

Det har blitt et økonomisk oppsving under president Donald Trump. Fra måned til måned er det blitt flere jobber og bedre lønninger for arbeiderne. Trumps valgløfte til arbeiderklassen om flere og bedre jobber er i ferd med å gå i oppfyllelse – til fortvilelse for alle kritikerne i media ...

1400 tunge år

Publisert:

Han var ansvarlig for et apotek på et amerikansk kjøpesenter. Diplomet hans hang på veggen og han tilbød influensavaksine. Over disk.

Nok en innvandrerkvinne synger ut

Publisert:

Denne gangen er det kurdiske Sara Omar som har skrevet bok, «Dødevaskeren», der hun tar bladet fra munnen. Hun kaller det politiske islam ved rett navn, mener hun, og det er ikke vakkert. Hun risikerer sitt liv, men hun gjør det for å «gi smerten vinger» som hun uttrykker det.

Julenissen og rusomsorgen

Publisert:

Noen politikere tror ansikt til ansikt med den nye rusbølgen ennå på julenissen, både i Amerika og Norge.

Hva utenriksministeren ikke vet om Amerika

Publisert:

Norge har fått en ny utenriksminister, som har vært på en runde i Midtøsten. Det norske initiativet går sammen med Trump-administrasjonens arbeid for en fredsplan. Ine Marie Eriksen Søreide kan virke i samme retning som vår viktigste allierte, Amerika.

DEN BLÅGRØNNE REGJERINGEN

DEN BLÅGRØNNE REGJERINGEN

Publisert:

Erna Solberg har lyktes med å innlemme Venstre i regjeringen. Under pressekonferansen forrige uke, da regjeringsavtalen var i boks, presenterte Venstre og Frp sine seire.

Det viktigaste i journalistikken –  og det som bør forbli privat for landet si skuld

Det viktigaste i journalistikken – og det som bør forbli privat for landet si skuld

Publisert:

Kva er det viktigaste media skal dekkja? Er det små detaljar i livet til privatpersonar og menigheiter – eller er det dei viktigaste faktorar som fremjer økonomisk vekst og kan halde nivået oppe for velferdsstaten vår og betale for dei enorme kostnadene av eldrebølga og innvandringa?

Narko-epidemien som slår ut økonomien i amerikanske byer

Publisert:

Den nye narkotika-epidemien i USA får omtale i mediene. Et nytt rus-helvete er under utvikling og det truer Vestens velstand og velferd. Myndighetene står hjelpeløse. Det er bare evangeliet og pastoren som kan redde narkobyene.

Bønnefrokost-inspiratoren i Norge

Publisert: - Oppdatert: 12.01.2018 kl 18:49

Leo van Doesburg er inspirator for bønnefrokoster i parlamentene i ulike land, og var på Kristen-Koalisjonens strategisamling ved nyttår.

Kampen om presseetikken Er pressa den moderne gapestokken og journalistane den nye inkvisisjonen?

Kampen om presseetikken Er pressa den moderne gapestokken og journalistane den nye inkvisisjonen?

Publisert:

Journalistikken er eit viktig fag i åndskampen.Og åndskampen blir avgjort i media, ikkje i politikken. Difor må vi spørre om vi i journalistikken tek opp det viktigaste, overlevings-spørsmåla, som Reiulf Steen kalte det.

Største skattereform på 31 år

Største skattereform på 31 år

Publisert:

På Norsk TV ble seieren for president Trump i Kongressen kommentert fullstendig på de som tapte sine premisser. «Skattelette for de rike, sa de. Men Dagens Næringsliv og Financial Times har sterke, gode ord om reformen.

Julens plager

Publisert:

Hvordan var julebudskapet i media i år? Jo vi fikk den vanlige bibelkritiske debatten, som noen føler hører hjemme i den søte juletid. Og vi har kommentert den i Kulturavisa. På teateret ble Jesus tatt ut av «Reisen til julestjernen», for ikke å påvirke noen.

En predikant som vil oppmuntre oss

Publisert:

I fjor kom en ny vakker og usedvanlig andaktsbok, med et mirakel for hver dag. Fra en predikant som virkelig vil oppmuntre. Og som vi får stå sammen med på KKNs nyttårkonferanse i Oslo – som kan bli opptakten til ny norsk bønnefrokost. En ny anledning til å stå sammen i stedet for mot ...

Klart for et nytt mirakel-år

Publisert:

2017 ble avsluttet med et mirakel. USA vedtok å flytte sin ambassade i Israel til Jerusalem og anerkjenne Israels faktiske hovedstad. Israel har, som eneste land i verden, vært uten en anerkjent hovedstad. Nå har det endelig skjedd -etter 70 år med venting.

Juleevangeliet i Klassekampen Ingen ordentleg jul her i landet utan strid om juleevangeliet?

Publisert:

Kvart år blir det ikkje ordentleg jul i Norge utan årets strid om Kristus. Med til kvar jul høyrer strid i ein eller annan avis. I år fann vi han i Klassekampen. Forholdsvis respektfullt. Med nokre arrogante plettar i det relativt vakre biletet. Det er ikkje alltid det går like bra for oss ...

Fy, Saudi-Arabia!

Fy, Saudi-Arabia!

Publisert: - Oppdatert: 28.12.2017 kl 21:06

Sjakkforbundet skulle selvsagt avlyst verdensmesterskapet, og i alle fall skulle NRK og Carlsen ikke reist til Saudi-Arabia under rådende omstendigheter i romjulen.

Unnskyld oss – demokratiet Israel er viktig for arabarane

Publisert:

Unnskyld oss. Dennokratiet Israel er like viktig for arabarar som for jødar. Dei treng i sin midte demokratiet Israel som modell - for underutvikla arabiske område. Det er ikkje sjanse for demokratisk utvikling i Midtausten – utan den framgong som jødestaten representerer- og som dei alle ...

Kva ein kunne lære i Royal Albert Hall

Kva ein kunne lære i Royal Albert Hall

Publisert: - Oppdatert: 21.12.2017 kl 13:40

Vi er glad for at leiar av Internasjonale kristne Ambassaden Norge, Dag Øyvind Juliussen, kom inspirert fra den store feiringa av Balfour-erklæringa i Royal Albert Hall i London nyleg.

Hvor ble det av de vise menn ?

Hvor ble det av de vise menn ?

Publisert:

Denne stjerne lys og mild, som kan aldri lede vill, er hans guddomsord det klare, som Han lot oss åpenbare for å lyse for vår fot.

Makt, myter og media - Ny bok dokumenterer igjen at det er mye verre enn du tror

Publisert:

Dan Odfjells bok om «Makt, myter og media», vekket mange opp. Nå er det kommet en ny bok som gjør det samme – og viser igjen at «det er mye verre enn du tror».

– Danmark er et kristent land

Publisert:

Det sier Inger Støjberg, utlendings- og integreringsminister i vårt naboland, etter at debatt om skolegudstjenester har blusset opp også i Danmark.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...