Lederartikler

Tre ganger avskaffet kirken slaveriet – nå må vi gå i spissen en gang til

Publisert:

Tre ganger måtte kirken avskaffe slaveriet – og nå må den kjempe for menneskeverdet igjen, mot menneskehandelen på våre gater og abort på våre sykehus. Vi har fått mye å gjøre.

Hareides valg

Publisert:

Blir Hareide utenriksminister under Erna og står opp for Israel – eller finansminister under Jonas og øker skattene. Det valget tar han nå.

Kva er «sentrum» – og kor er avstanden størst i norsk politikk?

Publisert:

Kva som er sentrum i det politiske kaos som er skapt, kan ein ikke berre føle, eller synse eller sense. Det må noko objektivt inn i biletet for å definere sentrum.

Den store «avstanden» i norsk politikk

Publisert:

Den store avstanden i norsk politikk er ikkje i u-hjelp eller nestekjærleik, men er skapt av kulturmarxismens omvurdering av kjønn, ekteskap, livsrett og menneskeverd. Det retoriske forsøket på å skilje ut eitt parti som meir på avstand frå Kristeleg Folkeparti enn dei andre, er sakleg ...

Norge eksporterer fosterdrap, noe USA fjernet pengene til – hva skal vi gjøre?

Publisert:

En ung kvinne ringte oss for tre uker siden fra Oslo og sa: – Jeg trenger en abort, hva skal jeg gjøre? Hun var fortvilt og sårbar.

Hva er det kampen dreier seg om – og når startet deN?

Publisert:

Vi ser begynnende framstøt, endog fra justisdepartementet, for å overvåke kristne grupper for hatkriminalitet om de forkynner Guds ord om skaperordning og homofili. Når begynte denne kulturmarxistiske infiltrasjonen av Norge?

Kristendommen har kjempet før og vunnet

Publisert:

De kristne kjemper i Amerika i dag – og har vunnet i sak etter sak – etter de fikk innsatt en ny president som ikke var kulturmarxist slik som Barack Obama.

Bruken av ord som «nestekjærleik», «avstand» og «ytterfløyar» i politikken

Publisert:

Spørsmålet om nestekjærleiken er større på venstresida enn på høgresida er blitt aktualisert av KrFs nye prosjekt for val av side i politikken. Erna Solberg har tatt til motmæle mot at hennar regjering er kaldare, meir usolidarisk og mindre nestekjærleg enn ei regjering av Ap og KrF. Kva ...

Ulovleg bruk av bygg og privateigedom – parhestane NRK og Dagen går igjen laus på Visjon Norge

Publisert:

Sist veke hadde gründeren av Visjon Norge, Jan Hanvold, grunn til å gråte. Her står ein på, dag og natt, for fantastisk heildøgns kristen-tv, til ein brøkdel av prisen NRK-TV og TV2 kostar.

Helter dør alltid for tidlig – men saken deres lever

Lederartikkel:

Helter dør alltid for tidlig – men saken deres lever

Publisert: - Oppdatert: 10.10.2018 kl 19:03

Helter dør alltid for tidlig – men saken deres lever. Sånn er det i særlig grad med Ja til livet-kampen. Den gjelder de svakeste av de svake og de minste av de små.

Mye står på spill

Publisert:

Mye står på spill for oss som ønsker en fortsatt borgerlig regjering. Skal Bibelens ord i Romerbrevet om skaperordninger og homoseksualitet, utløse rettssaker om hatkriminalitet. Med Gud og menigheter i tiltaleboksen.

Den norske samfunnskontrakten på oppsigelse?

Publisert:

Har den kulturkrig venstresiden har innledet med sin avkristning av Norge, satt den norske felles samfunnskontrakten på oppsigelse? Hva vi trenger nå, er patrioter som vil ta vare på norsk kristen kultur og identitet – og den kristne frihet og velstand kristendommen bygget gjennom 1000 år.

Kampen går videre

Publisert:

Kampen går videre. Etter kirkens første 3000 år – slik som Europas største kirkehistoriker i Oxford, Diarmaid MacCulloch, regner kirkens historie – blomstrer den som aldri før. Kolossale vekkelser går i 100 land, som nylig innfant seg i Jerusalemmarsjen. Bare i et lite europeisk hjørne ...

Det som står i Bibelen, det er hva vi tror

Det som står i Bibelen, det er hva vi tror

Publisert:

Per Kørner, Børre Knudsen, Ludvig Nessa, Ragnar Andersen, Olav Berg Lyngmo – og alle prester og kristne som fulgte dem inn i den nye kirkekamp for menneskets verd, skapt i Guds bilde, og for en kirke som følger. Guds Ord, vil bli fulgt av andre.

Hva er det kampen dreier seg om ?

Publisert:

Hva er det justisministerens ord om sanksjoner mot kristne for hatkriminalitet dreier seg om? Kan de som forkynner Guds ord om skaperordninger og homofili, rammes? Når begynte den kulturmarxistiske infiltrasjonen av Norge?

Hva kan redde de indre bydeler i USA

Publisert:

I 50 år har de indre bydeler i Amerika vært styrt av Det demokratiske partiet. Men situasjonen har ikke blitt bedre, heller tvert om. Enorme pengesummer fra staten løste ikke problemene. En må bygge opp igjen familie, ekteskap og frivillige foreninger, og pastoren og menigheten har en ...

Nestekjærligheten må ikke stanse ved hageporten Kan misjonærene redde u-hjelpen?

Publisert:

U-hjelp stat til stat virker ikke. Ikke til nå, i alle fall. Stjerneeksempelet er milliardene til palestina-arabiske regimer. Det blir ikke fred i Midtøsten ved våre mange milliarder. Ikke påtagelig utvikling heller. Milliarder skaper ingenting når alle andre utviklingsfaktorer mangler.

Det nytter – Kristendommens nye Framgang

Det nytter – Kristendommens nye Framgang

Publisert:

Det nytter. Kristendommens globale fremgang oppveier alle tap i Vesten. Det ble vi herlig minnet om i Jerusalemmarsjen sist uke. «Kongens komme» til Jerusalem ble på fantastisk måte varslet av den stadig større gruppen fra Kina, verdens største nasjon .

Hva nå med vårt kjære KrF?

Publisert:

Hva skal skje med vårt kjære KrF i tiden fram til ekstraordinært landsmøte om seks uker?

Horribelt av innvandrings- myndighetene

Horribelt av innvandrings- myndighetene

Publisert:

Ikke alle som lider i verden, kan komme til Norge. Ikke til Vesten en gang. Det bør alle være enige om. Og de som søker asyl skal hjem igjen for å bygge sitt fedreland et annet sted når det er klart for det, som flyktningen Dalai Lama sa klart fra om til Europa.

Menigheten og alkoholen

Publisert:

Norge IDAG har fått lov til å utgi David Wilkersons bok om kristne og alkohol på ny. Budskapet til forkynneren, sosialreformatoren og profeten Wilkerson var følgende: Menigheten bør forkynne mot all bruk av giftstoffer. Og alkohol er nå av verdslige myndigheter registrert som en gift.

Justisministerens planer om sanksjoner mot kristne

Publisert: - Oppdatert: 28.09.2018 kl 09:01

Vi kan få en Åke Green-rettssak i Norge. Justisministeren laget nylig paralleller mellom yttereliggående islam og kristne miljøer. Det var en uhørt behandling av kristendommen som bygde friheten og det norske demokratiet. Sanksjoner ble varslet som kan ramme de som forkynner Guds Ord som ...

For å være på den sikre siden?

Publisert:

For å være på den sikre siden, skyller vi all kloakk ut i havet, også medisiner og kjemikalier går den veien, sånn at det siste grønne reservoar blir ødelagt.

Smertehelvete

Publisert:

14 millioner mennesker i England lever med langvarig eller kronisk smerte. Og de bruker tonnevis av piller, mange opp til 16-20 piller hver dag, for å kunne stå på beina og prøve å få fram et smil.

Hva gikk av våre sertifiseringsmyndigheter?

Publisert:

Journalist Ivar Fjeld har i Norge IDAG avslørt hva som skjedde da en kondemnert rustholk ble «Ship to Gaza» – med fare for liv og mannskap om de hadde møtt slik storm i Middelhavet som Paulus på sin nytestamentlige tur som endte på Malta. Alle bibellesere vet at dette havet ikke er å ...

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...