Lederartikler

Kan sverigedemokratene bli store nok til å flytte Sveriges ambassade til Jerusalem?

Publisert:

Denne uken blir utrolig spennende. Vi kan få et politisk jordskjelv i Norden. Vi får 9. september vite valgvinneren i Sverige. Norske kommentatorer på venstresiden har også nevnt Sverigedemokratene som valgvinneren, og kanskje Sveriges største parti.

Håp for «de sårbare barna» i Gaza

Publisert:

Trump vil ha en ny deal for de «sårbare barna» i Gaza, som SV og palestina-arabiske ledere snakket om på NRK sist lørdag. Den eksplosive nyheten var at Amerika sier nei til å bevilge som før 3 milliarder årlig til FN´s flyktningeorganisasjon, UNWRA. Trump vil ha en ny deal for de sårbare ...

Seier for familiebasert barnevern

Publisert:

Også barnevernet kom på tapetet igjen sist uke ved familieminister Linda Hofstad Helleland. Hun sa at Norge har verdens beste barnevern. Det er nok ikke tilfelle så lenge norske foreldre arbeider for å få asyl i andre land.

Mobbing – og det sårbare mennesket

Publisert:

Et program som vi så sent søndags kveld i NRK, belyste mobbing av enslige og utsatte elever i skolen. Vi fikk et sterkt vitnesbyrd om hvor sårbart mennesket er. Spesielt når et barn skilles ut og isoleres, kan de verste ting skje med det.

Velferdsstaten – frå engel til tyrann

Publisert:

Kva gjekk gale i barnevernet? For noko har gått gale. Det er ikkje berre foreldra si skuld at barn blir henta i større grad i Norge enn i noko anna land. Det skuldast og staten – og filosofien han tok til seg, meir eller mindre medvete, nemleg kulturmarxismen.

Svenske barnehager vil avskaffe begrepene gutt og jente

Publisert:

Svenske barnehager vil avskaffe begrepene gutt og jente, het det i en nyhetsmelding. En kristendemokratisk politiker protesterte dyktig på denne nye avkristnings-reformen i Sverige i en TV-debatt med grønne Gustav Fridolin, (som kan selge sand i Sahara).

Partier som fremmer jødehat, bør ikke være valgbare

Publisert:

I Sverige har nynazistiske demonstrasjoner tiltatt. Men demonstrasjoner, eller partier, som uttrykker jødehat bør ikke legitimeres.

Byens viktigste institusjoner

Publisert:

Pastoren og menigheten er byens og landets viktigste institusjoner. De samfunn som har vært basert på kristendommen, har historisk sett alltid utvist størst grad av frihet og velferd. Ser en ut over verden, er det slik i dag og.

Den kristne offensiven

Lederartikkel:

Den kristne offensiven

Publisert: - Oppdatert: 27.08.2018 kl 18:53

I Norge råder mange ideologier det ikke er lett å bryte ut av. Dr. med. professor emeritus Kjell J. Tveters bok, «Tro for en tid som denne», kan bringe den kristne kirke på offensiven igjen.

Å få folk til å lese Yris bøker kan gjenreise teologi og kirke

Lederartikkel:

Å få folk til å lese Yris bøker kan gjenreise teologi og kirke

Publisert: - Oppdatert: 23.08.2018 kl 15:41

Vi hadde skjøvet fra oss at det kunne skje alt denne sommer. Likevel skjedde det natt til søndag 12. august. Dr Norvald Yri døde. Så ble vi slått av sorg. Etter dødsmeldingen kom følelsen av bunnløs takk og gjeld.

Velferdsstaten – frå engel til tyrann?

Publisert:

Velferdsstaten i Norge er i ferd med å tape det som var grunnen til at vi bygde denne vidunderlege innretninga, det beste historia har sett. Den er i ferd med å tape sitt ry som engel og få karakter av tyrann – for folk som er på flukt frå barnevern og psykiatri.

Imamen som slåss mot multikulturalismen

Publisert:

I en BBC-debatt sist fredag gikk en imam, med moske i England og i Sør-Afrika, hardt ut og støttet tidligere utenriksminister Boris Johnson, som laget furore i engelske media sist uke med kritikk av det politiske islam.

Når skal UD høre på muslimene selv?

Publisert:

Hvorfor er det ingen i utenriksdepartementet som lytter til en så kvalifisert kritiker som «Sønn av Hamas»? Når skal UD høre på muslimene selv, som vet hvor skoen trykker? Og de ber om at vi stanser pengene til Hamas - og Abbasregimet.

Stortinget må lytte til sønn av Hamas

Lederartikkel:

Stortinget må lytte til sønn av Hamas

Publisert: - Oppdatert: 10.08.2018 kl 15:41

Stortinget må kutte milliarder til palestina-arabisk korrupsjon og underutvikling.

U-hjelp som ikke virker

Publisert:

At u-hjelp fra Norge på 35 milliarder kan kuttes etter en vurdering av virkningsgrad, er det samme som vi hører fra Afrika.

Å øke statens inntekter er nødvendig

Publisert:

Donald Trump feirer igjen en stor triumf. Finansavisen skriver om Trumps andre kvartal i år som gav 4,1 prosent vekst i bruttonasjonalproduktet. Det er også Trumps mål: Å skape en amerikansk fire prosents vekst.

Da Bergen ikke fikk regn - og halve avlingen forsvant for bøndene

Publisert:

Hva kan vi lære av at selv Bergen i år fikk en sommer som for 70 år siden – varme og tørke, uten regn. Og hva kan vi lære av at bønder på Vestlandet og Østlandet mangler gress til kyrne og slaktere ble kalt hjem fra ferie for å slakte ned buskapen?

Takk til regjeringa som sa nei til en miljødomstol

Publisert:

«Aftenposten Innsikt», eit nydeleg redigert produkt frå Schibsted, klagar på side ein over regjeringa, som sa nei til å innføre ein miljødomstol i Norge som kunne ha kontrollen over politikarane.

Kristne må ta tilbake sin innflytelse i byens porter

Kristne må ta tilbake sin innflytelse i byens porter

Publisert: - Oppdatert: 06.07.2018 kl 20:30

Internasjonale kristne Ambassades leder i Jerusalem, Jürgen Bühler, gav enestående klare perspektiver på åndskampen under Internasjonale Kristne Ambassades sommerkonferanse i Q42 i Kristiansand. Det ble en sterk og glad opplevelse for den store forsamlingen.

Hvordan er kunnskap mulig?

Publisert:

I Vesten vokste fornuft og kunnskap fram av kristendommens syn på Gud og skapelse. Den ble fremmet først og fremst i de kristne undervisningssentra som hentet sin kraft fra det levende Guds Ord, bønnen og Den hellige Ånd.

Hvorfor de kristne blir vinnerne i vårt århundre

Publisert:

En svensk biskop skrev for noen år siden en bok om «Kristendommens Återkomst» eller tilbakekomst. Og han kommer til å få rett. Vi vet det allerede nå. Den demografiske vitenskap, som tar sitt utgangspunkt i masse tall og data som foreligger alt nå, sier det.

Kan vi ha sannhet uten Gud?

Publisert:

Filosofene har de to siste århundrer gjort en undersøkelse av fornuften. Hva kan den si og ikke si om de viktigste verdier i vårt liv? Svaret er dette: Det gode, et sanne og det skjønne lar seg ikke bevise og erkjenne ut fra den rene fornuft. Og konklusjonen er: Fornuften kan ikke stable våre ...

Hvorfor flytte Ambassaden til Jerusalem først

Publisert:

Det handler om geopolitikk når man flytter den amerikanske ambassaden fra Tel Aviv til Jerusalem og anerkjenner Israels hovedstad i det 70. år for Israels gjenopprettelse. Det løser opp den største floken i Midtøsten-politikken, ut fra de tre beste kriteriene:

Den ateistiske metode i teologien

Publisert:

Den historisk kritiske metode dreper teologien og tømmer kirkene i Europa og Norge. Og hovedproblemet er at den verken er historisk eller kritisk. Den opererer ut fra en fremmed ateistisk ideologi som om under ikke skjer og Gud ikke fins. Det begrunnet den store omvendte Bultmanndisippelen, Eta ...

Kampanjen for å skremme konservative kristne

Publisert:

Vi har de siste par år sett en serie mediekampanjer som vil prøve å underkue Guds folk ved å skremme dem til lydighet. Det er interessant å se på hva som har skjedd, i sammenheng.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Norge IDAG bruker cookies (informasjonskapsler) til å personalisere annonser og forbedre nettstedet. Ved å benytte nettstedet aksepterer du at vi kan sette cookies i din nettleser.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...