ANNONSE
Annonse

Lederartikler

Den sekulære stats sviktende begrunnelse

Publisert:

NRK viste i helgen to filmer som kastet skarpt lys på de to dominante sekulære ideologier, kommunisme/sosialisme og nazisme/fascisme sine bidrag til idehistorien. Sist lørdag gikk reprisen av «Der Untergang» (Undergangen).

Intelligens i lettleselig form

Publisert:

Når SMA Info kommer i posten, kaster vi oss over det. Det er intelligens i lettleselig bladform. Hvis ikke mediene og utenriksdepartementet leser dette bladet hver gang, vil det stå dårlig til med flerkilde-journalistikken der i gården.

31. oktober - og verdenshistorien

Publisert:

To ganger endret datoen 31. oktober verdenshistorien. Og på denne dato i 2017 feirer vi både et 500 års jubileum for Reformasjonen og et 100 år jubileum for Balfourerklæringen om jødenes hjemland.

Svalbard og samaria - den nye utenriksministerens folkerettslige utfordringer

Publisert:

Vi får telefoner fra bekymrede norske borgere om Russlands nylige militærøvelser i nord. TV viste hvordan russerne øvde på militær overtagelse av Svalbard. I denne situasjon har Norge fått ny utenriksminister, Ine Marie Eriksen Søreide. Vi gratulerer den nye utenriksministeren med ...

Ny dag for opposisjonen – som tapte valet på skatteauke

Publisert:

Opposisjonen duger ikkje til å regjere. Dei tapte valet på skatteauke. Agendaen glapp lukkelegvis ut av handa til Marthe Gerhardsen, som vil ha tre slags eigedomsskatt: 1) Formuesskatt på hus og heim 2) Kommunal eigedomsskatt i fleirtalet av kommunane. 3) Ein ny statleg eigedomsskatt for alle.

Regjeringas kutt – som opposisjonen vil gjere om att

Publisert:

Regjeringa har vist at den kan kutte, seier VG. Men kutta i folkehøgskular, i pressestøtte og små stønader til friviljuge organisasjonar, som er viktig for bondekultur og Senterpartiet, er bedrøvelege smålegheiter. Med store beklagelege konsekvensar.

Hvorfor ikke kutte terrormilliarden?

Publisert:

Vi er forundret over at en regjering i pengenød ikke kutter støtten på nesten en milliard til terrororganisasjonene i Palestina. Det er dokumentert at dette er penger til det radikale islam. Mahmoud Abbas hører hjemme der. Sorry.

Store og smarte kutt - eller små og dumme?

Publisert:

Statsbudsjett-debatten er viktig. Men norsk politisk korrekt presse og finansdepartementet har laget seg den ubegripelige religion at Norge ikke har penger nok til større investeringer i veier som øker produktivitet og bnp, moderne sykehusutstyr som tar bort køene og får folk i arbeid. Eller ...

Neste år i Jerusalem

Neste år i Jerusalem

Publisert:

Det var flere kristne i Jerusalem denne Løvhyttefesten enn noen gang før. Og mange gikk i Jerusalemsmarsjen, der en fikk velsigne Jerusalems innbyggere av i dag. Det var mange glade fjes og mange takknemlige klemmer mellom folk som aldri har sett hverandre før. Rørende, rett og slett.

Hva er allmenn -TV?

Hva er allmenn -TV?

Publisert:

Redaktøren av Dagbladet, John Arne Markussen, og kringkastingssjef, Thor Geirmund Eriksen, i NRK, har krasjet med hverandre. Og redaktøren av Dagbladet har også funnet det riktige argumentet: Konkuransevridning.

Syndarar i båten

Syndarar i båten

Publisert:

Nokon føler ikkje for å vere med om vi tek syndarar og tollarar med i båten.

28 måter å gifte seg på?

Publisert:

Den lille gutten på syv år fra Tyskland måtte forholde seg til de underligste ting. «I dag har vi lært på skolen at det finnes 28 måter å gifte seg på», fortalte han sin mor, ganske så forundret, ved middagsbordet.

Jerusalem – 50 år Forent

Publisert:

Det er ikke noe nytt under solen, sier et ordtak. Men det er: En tidligere antijødisk kristenhet feirer løvhyttefest sammen med Israels folk.

Hvem skal begeistre oss mest? Kina eller Afrika?

Hvem skal begeistre oss mest? Kina eller Afrika?

Publisert:

Norge IDAG-teamet kom med større forventning enn noensinne til ørkenfesten i En Gedi der den kristne Løvhyttefesten starter hvert eneste år. Her føler vi bestandig nærværet av en største av alle salmediktere, kong David. Og akkurat her kan han ha forfattet strofen: Jeg løfter mine øyne ...

Flyktningenes beste venn - menigheter og pastorer

Publisert: - Oppdatert: 05.10.2017 kl 21:46

Det er trolig de kristne som legger ned mest tid og arbeid i å ha kontakt med innvandrere, våre nye landsmenn.

Også du, Fredrik

Også du, Fredrik

Publisert: - Oppdatert: 05.10.2017 kl 21:54

Det er visst verdas største diktar, Shakespeare, som legg dei berømte orda i munnen på romarane sin største mann, Cæsar: - Også du, min sønn Brutus – når adoptivsonen og venen hans var blant dei som stakk han ned med lange knivar.

Kristenhetens vakreste eventyr -  Jerusalemmarsjen

Kristenhetens vakreste eventyr - Jerusalemmarsjen

Publisert: - Oppdatert: 05.10.2017 kl 21:49

På 30 år med Internasjonale kristne Ambassade i Jerusalem har det blitt kontakt med 700 millioner nye Israelsvenner, globalt. Kan vi bli pessimister på kristendommens vegne av en slik eventyrlig vekst?

Hvor mange trenger Gud for ny landsvekkelse?

Hvor mange trenger Gud for ny landsvekkelse?

Publisert: - Oppdatert: 05.10.2017 kl 21:48

Hva trenger Gud for å frelse Oslo og Bergen, eller Norge og Europa? Det ble aktualisert sist helg. Budskapet om vekkelse fra Bergen er hørt i byens menigheter i mange år – og ble gjentatt av et team som besøkte byen mellom de syv fjell sist helg. 21 bad frelsesbønnen bare på møtet med ...

Hammerslagene i Wittenberg gav gjenlyd i hele Europa

Hammerslagene i Wittenberg gav gjenlyd i hele Europa

Publisert: - Oppdatert: 05.10.2017 kl 21:48

Vi teller ned dagene til 31. oktober og feiringen av reformasjonjubileet i Wittenberg. Norge IDAG er med der. Det er 500 år siden Luther slo sine 95 teser opp på slottskirkedøren i Wittenberg – og hammerslagene gav gjenlyd over hele Europa.

Trumps skattereform. Slutten på «forræderiet mot arbeidet»?

Publisert: - Oppdatert: 05.10.2017 kl 21:47

Det var den tyske sosialdemokratiske ukeavisen, Die Zeit, som betegnet høyskattestaten som «forræderiet mot arbeidet». Den beskattet endog arbeiderens overtid og ekstrainnsats – så han ikke kunne nå drømmen sin ved eget arbeid.

Hurra for «kjetting-jan»

Hurra for «kjetting-jan»

Publisert:

Og hurra for reduksjon i formueskatten. Den burde blitt helt borte, men den blir i alle fall kuttet med 7,5 mrd. Det er skatt på arbeidende kapital som endelig skal fjernes. Det har lenge vært både Venstres, KrFs og regjeringens program.

AP tapte på forslag om skatteøkning

Publisert:

Klappjakten på Jonas Gahr Støre er begynt. Men vi tror ikke at det var Jonas sin ide å gå til valg på 15 milliarder mer i skatt. Til det er han for mye økonom, og eier for mye selv.

De nye partiers vanskelige fjellklatring

Publisert:

Det nye kristne partiet, Partiet De Kristne (PDK), mistet halvparten av sine stemmer og gikk ned fra 17.700 til 8.705 stemmer. Andre nye og mindre partier kom også i skvis fordi det ble regjeringsvalg.

Vil Hareide og KrF lytte til miljøbevegelsen?

Publisert: - Oppdatert: 22.09.2017 kl 19:57

To av miljøbevegelsens organisasjoner, Greenpeace og Zero, går i Dagens Næringsliv (14.09) sterkt inn for at Venstre og KrF må i regjering. De har vurdert hva de to partiene kan gjøre utenfor og hva de kan gjøre innenfor regjeringen. For miljø-saken som KrF vil være en garanti for. ...

Reformasjonens tre prinsipper

Publisert:

Den sosial-etiske Jesus vi i dag får på fakultet og kirkemøte, er ikke Bibelens Jesus og ikke den historiske Jesus. De hevder de har kjærligheten som prinsipp. Men denne kjærligheten vil de forstå med en hermenevtisk (fortolknings-) nøkkel som bryter tvert med skrift-ordet og med bibelske ...