Lederartikler

Ernas ubehagelige sannhet

Publisert:

Vi må minne om «en ubehagelig sannhet» ved valget: Selv om de blå har gått frem i hele valgkampen til nå, så taper det ikke-sosialistiske alternativet regjeringmakten på nesten alle galluper den siste måneden. Grunnen er at Venstre er under sperregrensen.

Meningsfylt samarbeid

Publisert:

Denne uken kan Norge IDAG fortelle om et spennende og løfterikt samarbeid som er under oppseiling mellom Stavanger kommune og superpedagogen Yaacov Hecht i Netanya, byen som er kjent som bade- og ferieby for mange nordmenn.

Tid for å avsløre den avslørande journalistikken

Publisert: - Oppdatert: 23.08.2017 kl 23:17

Takk til Lars Akerhaug for forsonande innlegg i dette nummer av Norge IDAG. Det var bra, for mykje av journalistikken i dag er personforfølging, skandalisering og «fake news».

 Trumphataren Podesta i Arendalsveka – og konsekvensane av det han sa

Trumphataren Podesta i Arendalsveka – og konsekvensane av det han sa

Publisert: - Oppdatert: 23.08.2017 kl 23:19

Då ein av dei store i amerikansk politikk kom til Arendal, gjekk det gale for NRK. Dei gløymde heilt fleirkjeldejournalistikken og let den politiske giganten, John Podesta, gå til sterkt hatefulle åtak på president Trump, utan at den andre part blei høyrt.

En hyllest til bøndene

En hyllest til bøndene

Publisert: - Oppdatert: 23.08.2017 kl 23:20

Vi har prøvd oss i bondeyrket. Ikke så omfattende, men nok til å vite at det står respekt av det å få mat på bordet. Når bonden klarer det, fortjener han hyllest.

Rettferdig skatt

Publisert: - Oppdatert: 23.08.2017 kl 23:22

Vår Grunnlovs kraftige understrekning av eiendomsretten, har helt forsvunnet i sosialistenes tenketank Agenda. De vil beskatte eiendom mange ganger om igjen, som om den tilhørte staten.

Den nye verdidebatten

Den nye verdidebatten

Publisert: - Oppdatert: 23.08.2017 kl 23:22

Før stortingsvalget har vi fått en ny verdidebatt. Ola Borten Moe fra Sp og Linda Hofstad Helleland fra Høyre, sa begge at Norge ikke måtte miste sine kristne verdier. Vi kan ikke sette strek over kristendommen fordi vi fikk mennesker hit fra andre kulturer.

KrFs strategi og blandede signaler

Publisert: - Oppdatert: 23.08.2017 kl 23:24

I forrige utgave av Norge IDAG og under den politiske debatten på Visjon Norge sa KrFs stortingsrepresentant, Hans Olav Syversen, at KrF ville garantere for at Erna Solberg får fortsette ved makten dersom det blir borgerlig flertall.

Partiet De Kristne vil løse KrFs  dilemma

Partiet De Kristne vil løse KrFs dilemma

Publisert: - Oppdatert: 23.08.2017 kl 23:25

Partiet De Kristne går inn i KrFs dilemma. De vil ta et oppgjør med sosialismen. Og de vil garantere for borgerlig regjeringssamarbeid om det blir borgerlig flertall etter valget. Dette spørsmålet koker blant folk på grasrotplan nå, har vi latt ossfortelle.

59 prosent av folket er imot skatt på hus og hjem

59 prosent av folket er imot skatt på hus og hjem

Publisert:

Valgkampen dreier seg nå om to spennende tema: Kristne verdier og skatt. Det kan lett bety at vi får borgerlig seier en gang til. Det ville vært en lettelse. Her skal vi spesielt ta for oss skattedebatten.

Svenske tilstander

Svenske tilstander

Publisert:

– Vi vil ikke ha svenske tilstander i Norge, sier Sylvi Listhaug. Vi er enig. Unge menn blir skutt og drept på åpen gate. Biler blir satt i brann, og gjenger driver åpenlyst salg av narkotika. Det er beskrivelsen fra 15 svenske bydeler. Det er resulatet av avkristning og ukontrollert ...

Vi er stolt

Publisert:

Vi er stolt av å få dekke fantastiske kristne sommerstevner. Men hvor var NRK og andre medier? Hvordan kan hver rockekonsert få dekning først i Dagsrevyen og så egen sending siden. Men kristne stevner dekkes ikke.

Skandalisering av Visjon Norge

Publisert:

Visjon Norge skal ha sin sommerkonferanse. En helt normal sak. De har hatt det hver eneste august i mange år. De skal ha debatt. Og politikere har sagt ja til å stille opp. Også helt normalt i et valgår.

Representant for folket

Publisert:

Stortingets visepresident, Kenneth Svendsen, representerer nok store deler av det norske folk når han bekjenner sin barnetro, sin tro på at bare mann og kvinne kan være ektefolk og at det er trist at Israel blir løyet så skammelig om og på.

Hvordan blir vi kvitt depresjoner?

Publisert:

De gode nyheter er at ny vidundermedisin er på vei. Og magasinet Time har viet første nummer i august til det. En annen vidundermedisin er den som psykiater Tollak B. Sirnes beskrev en gang, og som virket mot alt som tar oss ned: Tilstrekkelig med mosjon.

Var Sylvi Listhaug ufin?

Publisert:

Nei, så absolutt ikke når hun tar opp menneskerettene i møte med imam Muhammad Tahir-ul-Qadri på besøk i Norge. Og møtedeltakerne, unge muslimer i Norge, trengte også å høre hennes krav om respekt for menneskerettighetene.

Valgvinnere ?

Publisert:

Tidlig i valgkampen skyter De grønne fart. Det kan gjøre den til valgvinner. Men den største valgvinneren kan bli Senterpartiet. Det er et sentrumsparti som er blitt dyttet over på rødgrønn side av utrolig klønete politikk fra de andre ikke-sosialistiske partiene. Senterpartiet ligger an til ...

Myten om null-skatt?

Publisert:

Statsminister Erna har kommet med et valgkamputspill om at regjeringen vil kutte formueskatten på arbeidende kapital med 7,5 mrd. Det kvitteres ut i VG med skremselet at «tusener blir nullskatteytere». VGs førsteside om 0 null i skatt er «fake news» og helt i utakt med virkeligheten.

Om demoniseringa av Donald Trump, Israel og konservative kristne

Om demoniseringa av Donald Trump, Israel og konservative kristne

Publisert:

Får nokon i pressa lov til å referere Amerikas president, Donald Trump, utan den vanlege demoniseringa av han?

Vår frihet og velstand kan forspilles med offentlig regel-diare

Vår frihet og velstand kan forspilles med offentlig regel-diare

Publisert:

Redaktørene av det verdensledende økonomiske tidsskriftet, The Economist, har ropt varsko i sin siste bok som kaller til en «fjerde revolusjon». Det vil si omstilling av statsapparatet slik at vi kan møte de nye utfordringer i tiden.

Den grønne fare finnes ikke

Publisert:

Den grønne fare finnes ikke, det er en rød fare i grønn dress vi står overfor i partiet «Miljøpartiet de Grønne».

En grunn til litt jubel sist uke

En grunn til litt jubel sist uke

Publisert:

Kommunal- og moderniseringsminister, Jan Tore Sanner, kunne forrige uke feire på TV-skjermen at hans lettelser i regulerings-tyranniet i Norge, gir resultater.

Unikt Israelhefte fra bonde på møre

Publisert:

Til Norge IDAGs generalforsamling på Bildøy, Sotra, kjørte en bonde fra Møre, ned og opp igjen samme døgnet, for å informere oss om et nytt hefte om Israel. Det er basert på foredrag han har holdt med «power points». Og han har opplevd lyttende forsamlinger over alt.

Skal eldre fortsatt grovt diskrimineres  i politikken?

Skal eldre fortsatt grovt diskrimineres i politikken?

Publisert:

Skal dette valget gi lik representasjon mellom aldersgruppene, må de eldre (over 70) få bortimot 40 representanter. I dag har de ingen.

Etterlyser 7000 forbedere

Publisert:

Kristenfolket mobiliserte på sommerstevnene før valget. De har mobilisert ved å spørre ut politikere om hvor de står – også i de avgjørende kristne sakene. Det er viktig å tenke kristent samfunnsansvar. Vi trenger i Norge både vekkelse og reformasjon.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Norge IDAG bruker cookies (informasjonskapsler) til å forbedre nettstedet. Ved å godkjenne aksepterer du at vi kan sette cookies i din nettleser.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...