Annonse
Annonse
Annonse

Lederartikler

Trumps skattereform. Slutten på «forræderiet mot arbeidet»?

Publisert: - Oppdatert: 05.10.2017 kl 21:47

Det var den tyske sosialdemokratiske ukeavisen, Die Zeit, som betegnet høyskattestaten som «forræderiet mot arbeidet». Den beskattet endog arbeiderens overtid og ekstrainnsats – så han ikke kunne nå drømmen sin ved eget arbeid.

Hurra for «kjetting-jan»

Hurra for «kjetting-jan»

Publisert:

Og hurra for reduksjon i formueskatten. Den burde blitt helt borte, men den blir i alle fall kuttet med 7,5 mrd. Det er skatt på arbeidende kapital som endelig skal fjernes. Det har lenge vært både Venstres, KrFs og regjeringens program.

AP tapte på forslag om skatteøkning

Publisert:

Klappjakten på Jonas Gahr Støre er begynt. Men vi tror ikke at det var Jonas sin ide å gå til valg på 15 milliarder mer i skatt. Til det er han for mye økonom, og eier for mye selv.

De nye partiers vanskelige fjellklatring

Publisert:

Det nye kristne partiet, Partiet De Kristne (PDK), mistet halvparten av sine stemmer og gikk ned fra 17.700 til 8.705 stemmer. Andre nye og mindre partier kom også i skvis fordi det ble regjeringsvalg.

Vil Hareide og KrF lytte til miljøbevegelsen?

Publisert: - Oppdatert: 22.09.2017 kl 19:57

To av miljøbevegelsens organisasjoner, Greenpeace og Zero, går i Dagens Næringsliv (14.09) sterkt inn for at Venstre og KrF må i regjering. De har vurdert hva de to partiene kan gjøre utenfor og hva de kan gjøre innenfor regjeringen. For miljø-saken som KrF vil være en garanti for. ...

Reformasjonens tre prinsipper

Publisert:

Den sosial-etiske Jesus vi i dag får på fakultet og kirkemøte, er ikke Bibelens Jesus og ikke den historiske Jesus. De hevder de har kjærligheten som prinsipp. Men denne kjærligheten vil de forstå med en hermenevtisk (fortolknings-) nøkkel som bryter tvert med skrift-ordet og med bibelske ...

Til Wittenberg – for å slå opp teser for ein ny reformasjon

Publisert:

Den liberale kyrkja har løyst seg frå den historiske verkelege Jesus som har levd – fordi dei ikkje ville halde seg til Skrifta åleine og Bibelens autoritet.

Gløym ikkje å heise flagget 31. oktober

Gløym ikkje å heise flagget 31. oktober

Publisert:

Gløym ikkje å heise alle flagg i mastetoppen 31. oktober over det ganske land.
Og tenn gjerne alle vardar for «Skrifta åleine»-prinsippet. Vi feirar det unike 500-årsjubileet for Reformasjonen, som vi kan takke for alt, for himmel og sæle, for liberalt demokrati og velferd.

Vi kan mykje meir enn vi trur

Vi kan mykje meir enn vi trur

Publisert:

Kvar einaste veke får vi prov for at mykje meir enn vi trur, er mogeleg. Sjå på Sloane Stephens førre helg med pokalen frå «US Open», Amerikas største trofé i tennis. For nokre månader sidan kunne ho ikkje gå på den eine foten sin.

Ben Carson skal byggje Texas  opp att etter Harvey

Ben Carson skal byggje Texas opp att etter Harvey

Publisert:

Orkankatastrofen Harvey, og oversvømmelsane som kom etterpå, i Texas, vil koste minst 100 milliardar dollar. Og den som skal vere ansvarleg for å byggje områda opp att er «minister for hus og byutvikling», Ben Carson. Ingen kan klare det betre enn han.

«Hadde jeg fått plass på et sykehjem, hadde det vært en vidunderlig gave nå på mine siste dager»

Publisert:

Det sa Ester Skogen (96) til TV2 sist søndag. Hun har fått avslag flere ganger til tross for alder og plager. Må det tv-dekning til for å finne en plass for henne på sykehjem i Bergen?

Valgkampens gavepakke til kreftpasientene

Publisert:

Norge IDAG har skrevet i årevis at vi har penger nok – til investeringer i veier og sykehusutstyr, det vil si infrastruktur, som landet sårt trenger.

Det norske folk vil ha bevæpnet politi – mot terror

Publisert:

63,2 prosent sier i en meningsmåling, utført for TV2, at norsk politi må bevæpnes Bare 36,8 sier nei til det. Etter vårt syn er det nødvendig å lytte til hva folket sier.

Orkan og ødeleggelser

Orkan og ødeleggelser

Publisert:

Stormene i USA har vært forferdelige. De er skremmende, ødeleggende for hus og hjem og koster hundreder av milliarder. Og den siste, i Florida, blir kanskje verre enn den i Houston, Texas. Seks millioner er i skrivende stund uten elektrisitet. Flere enn det bor i Norge.

Vi mistet Frank

Publisert:

Frank Aarebrots brå død kom som et sjokk på oss Etter er hjerteinfarkt, med sykehusinnleggelse, kom plutselig den triste meldingen om hans død. Vi sørger. Han har vært en viktig person for Norge IDAG. Både som kommentator som var til stede for alle på viktige saker. Og som en som stilte ...

En bragd å bli gjenvalgt etter fire år

En bragd å bli gjenvalgt etter fire år

Publisert:

Med mandagens valgseier har Erna Solberg gjort et mesterstykke. Hun løftet sitt parti og sin regjering gjennom valgkampen, og snudde det som så ut til å bli et nederlag, til seier. – Erna har styrket seg, sa KrF-leder Knut Arild Hareide i Stortingets vandrehall på valgnatten.

Slik kan Trump og Pence flytte ambassaden til Jerusalem på én dag

Publisert:

En av opsjonene amerikanerne har i ambassadesaken er å skifte navn på sitt store «konsulat» i Jerusalem til «ambassade».

Valget gjelder også ambassadeflytting

Publisert:

Du og jeg har nok mange gode saker å stemme på ved et stortingsvalg. I tillegg kan jeg stemme for å flytte ambassaden til Jerusalem. Vår stemme kan avgjøre Norges standpunkt.

Den totale stats dilemma

Publisert:

Politikk er blitt en stadig skarpere konkurranse i å love at det offentlige skal ta seg av flere og flere problemer. Samtidig innskrenkes friheten til å gjøre noe selv. Slik havner vi i en mer og mer total stat. Dilemmaet til den totale stat er at den fører til mindre velferd og mindre frihet.

Det ville da være forferdelig om  president Trump skulle bli populær ...

Det ville da være forferdelig om president Trump skulle bli populær ...

Publisert:

«Kanskje han ikke er ond likevel?» Slik drister tidligere demokratisk senator fra Texas, Dianne Feinstein, seg til å spørre. For Trump har talt seg inn i texanernes hjerte under Amerikas verste naturkatastrofe, Harvey. Over 40 døde og 11000 som er «reddet».

Hva er forskjellen?

Publisert:

Hva er hovedforskjellen på venstre- og høyresiden?

Den gode viljen

Publisert:

Det er ingen tvil om politikernes gode vilje når staten satser milliarder for å løse problemene i verden.

Regjeringsvalg på mandag

Publisert:

Det er mer uforutsigbart foran årets valg enn det så ut til for et halvt år siden. På TV2s meningsmåling i helgen trodde to av tre at Erna Solberg fortsetter som statsminister, men alt kan skje.

Historiske kjelder om Palestina - og palestinarane

Historiske kjelder om Palestina - og palestinarane

Publisert:

Kva folk er landområdet, kalt Palestina, identifisert med, historisk sett?
Svaret er at så å seie alle historiske kjelder, inklusive dei muslimske og arabiske, frå den greske historikaren Herodot 450 år før Kristus fram til 1970-åra, seier at Palestina var jødeland og at jødane var ...

Kristenhatet ligg på lur

Kristenhatet ligg på lur

Publisert:

Det såkalla progressive magasinet Charlier Hebdo i Frankrike, tolte ikkje det kristne Texas som kom til syne i det heltmodige samahaldet under flomkatastrofen. «Kanskje best å la dei drukne», er den lite løynde bodskapen på framsida av eit nummer som fokuserer flomkatastrofen i Texas. ...

Annonse
Annonse