Norge IDAG

Lederartikler

Bedre kan det ikke bli

Publisert:

Frps framlegg til nytt program for forholdet til Israel, er det beste som noen gang er skrevet. Nå må bare KrF adoptere det.

Vinnerperspektiv

Vinnerperspektiv

Publisert:

Åndskampen avgjøres i media, ikke i politikken. Derfor må vi reise nye kristne medier for å vinne.

Den sanne kirke

Den sanne kirke

Publisert:

Det fins ingen oppskrift på hva som er den rette kirkeorganisasjon. Men det fins en felles kirkekamp, ut fra Guds ord og bekjennelsen.

Sol og Vind tar over Tyskland, Kan KrF få fart på Norge?

Publisert:

Det var gledelig å komme til Israelsmøtet i Stavanger der det initiativrike folket på Vestlandet samles. Men når vi samles i teknologinasjonens og velsignelsesnasjonens tegn, får vi også vite annet nytt – fra den haugianske fronten.

Slik kan utanriksministeren miste Svalbard

Slik kan utanriksministeren miste Svalbard

Publisert:

Kva vil skje med Svalbard, når norske utanriksministre underkjenner heile grunnlaget og prosessen for Svalbard-traktaten? Er den politiske klokskapen erstatta av politisk galskap?

Det store 100 års-jubileum i år for Balfour-erklæringen

Det store 100 års-jubileum i år for Balfour-erklæringen

Publisert:

Aldri har rettferdskriterier vore så nøye gjennomgått som då folkeretten for Midtausten blei til etter første verdskrigen. Derfor er det grunn til å jubilere stort i år for det vi kan kalle sivilisasjonens 100 års minne – som gjorde jøden til borgar med rett til eigen stat igjen.

Sovjetiske tilstander

Sovjetiske tilstander

Publisert:

Undertegnede var for noen år siden i Russland, og ble ganske forferdet over fattigdommen hos vår mektige nabo i øst.

Maktkirken og den fromme kirke – en mer enn tusenårig konflikt

Publisert:

– Luther insisterer på at relasjonen mellom den troende og Gud går direkte gjennom ordet. Denne direkte relasjonen gjør den uavhengig av sterke institusjoner, sier den tyske kirkehistorikeren Thomas Kaufmann, til «Klassekampen».

Kristne må ruste seg med vinnerperspektiver!

Publisert:

Skal vi som kristne ruste oss med vinnerperspektiver? Eller skal vi rusle videre i de samme taperperspektiver?

Paulus sin tid er blitt vår – kampen med tankebygningene

Publisert:

Paulus stod overfor en mengde filosofier og massevis av ideologer og religioner. Mye av dette er fornyet i dag. Gresk «sofia», visdom, er idealet. Og gudetilbudet blir mer og mer variert. Paulus erklærer kamp med tankebygningene i 2.kor 10:4-5.

Terroren kommer nærmere

Publisert:

Vi har hørt det sagt, og sagt det selv. Det er ikke et spørsmål om Norge vil bli rammet av terror, men når. Med angrepet i Stockholm har mange opplevelsen av at terroren kommer nærmere.

Påsken begynte alt i Egypt

Påsken begynte alt i Egypt

Publisert:

Påsken begynte alt i Egypt. Derfor satte kirkehistorikeren i Oxford, ved verdens fremste læresete, følgende tittel på sin nye kirkehistorie: «Kristendommens historie – de første 3000 år».

Kommunereform med null BNP-effekt

Kommunereform med null BNP-effekt

Publisert:

Det er ikke lagt fram noe materiale som tyder på at kommunereformen gir noe som helst bnp-effekt eller økonomisk vekst.

Justismord mot gründere

Publisert:

Justismordet mot den store shipping-gründeren Anders Jarhe fikk en verdig skisse i Herbjørn Hanssons dobbeltsidige tekst på annonseplass i Finansavisen. Vi trykket også denne teksten fordi det er så viktig for debatten

Kjempebra Solberg og Horne

Publisert:

Regjeringen vil lovfeste at barnevernet skal søke fosterhjem i familienettverket. Kjempebra om det blir slik. Og KrF vil selvsagt skaffe flertall hvis Venstre ikke står bi. Dessuten tror vi at SP vil skjønne at dette er fornuft.

Påske betyr at Gud selv betaler

Publisert:

Påske betyr at Gud selv betaler for oss. Det er et vidunderlig evangelium – for de som mangler all betaling.

Blodige penger

Publisert:

For terrorismen er penger det samme som surstoff for ilden. Norge er formann i Giverlandsgruppen og sender nesten en milliard kroner til PA-myndighetene.

Ei husmor avkler filosofien - og vil bli familieminister

Ei husmor avkler filosofien - og vil bli familieminister

Publisert:

Lill May Vestly klarte på Oslo Symposium å avkle heile den nyare filosofi alle Keisarens nye klær. Det gjorde ho presist definisjonsmessig, med vanlige ord. Ho kunne bekle professoratet i filosofi.

På liv og død i Iran

Publisert:

Denne uken forteller vi historien til «Anusha» som har sittet tre og et halvt år i iransk fengsel for sin kristne tro. Der ble hun torturert og fysisk nedbrutt. Det er virkeligheten for mange kristne i det en gang så storslåtte landet.

Abortallet synker

Publisert:

I Kroatia er de i ferd med å velge kjærligheten og livet. Det har Ante Caljkusic fra Kroatia har fortalt i Norge IDAG denne vinteren. Men i hele Øst-Europa etterlyser de nå flere barn.

Veiplan for tusenårsriket

Veiplan for tusenårsriket

Publisert:

Vi skal kjøre for 300-500 milliarder i lakseeksport til markedene i 2040, i følge regjeringens framtidsplan. Men fremtidsplanene for vei fra oppdrettsanleggene til markedene er skjøvet ut i tid. Det er ikke bærekraftig for å si det med regjeringens eget språk.

Maktkirken og den fromme kirke – en mer enn tusenårig konflikt – DEL 1

Publisert:

Det har alltid i kristendommens historie vært en kamp mellom den fromme kirke og maktkirken. Det sier Rodney Stark i sin bok Kristendommens Triumf.

«Beviset» på Palestinsk historie  i det hellige land

«Beviset» på Palestinsk historie i det hellige land

Publisert:

I juni 2016 overrakte Mahmoud Abbas den saudiarabiske kongen en innrammet utgave av den tidligere «Palestine Post» for å vise den palestinsk-arabiske historien i landet.

Fleirkjeldejournalistikk eller dobbeltmanipulering

Fleirkjeldejournalistikk eller dobbeltmanipulering

Publisert:

Skru opp lyden så det blir hysterisk, og kall det demonutdriving, så er du sikra journalistisk suksess?

Kva kostar det å gjere landet sekulært?

Publisert:

Kva vil det koste å gjere landet sekulært? I Amerika har dei funne svar på det. Om alle amerikanarar som går i kyrkja, skulle finne på å bli som dei som ikkje går i kyrkja, altså sekulære, blir det dyrt.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...