Annonse

Lederartikler

Den totale stats dilemma

Publisert:

Politikk er blitt en stadig skarpere konkurranse i å love at det offentlige skal ta seg av flere og flere problemer. Samtidig innskrenkes friheten til å gjøre noe selv. Slik havner vi i en mer og mer total stat. Dilemmaet til den totale stat er at den fører til mindre velferd og mindre frihet.

Det ville da være forferdelig om  president Trump skulle bli populær ...

Det ville da være forferdelig om president Trump skulle bli populær ...

Publisert:

«Kanskje han ikke er ond likevel?» Slik drister tidligere demokratisk senator fra Texas, Dianne Feinstein, seg til å spørre. For Trump har talt seg inn i texanernes hjerte under Amerikas verste naturkatastrofe, Harvey. Over 40 døde og 11000 som er «reddet».

Hva er forskjellen?

Publisert:

Hva er hovedforskjellen på venstre- og høyresiden?

Den gode viljen

Publisert:

Det er ingen tvil om politikernes gode vilje når staten satser milliarder for å løse problemene i verden.

Regjeringsvalg på mandag

Publisert:

Det er mer uforutsigbart foran årets valg enn det så ut til for et halvt år siden. På TV2s meningsmåling i helgen trodde to av tre at Erna Solberg fortsetter som statsminister, men alt kan skje.

Historiske kjelder om Palestina - og palestinarane

Historiske kjelder om Palestina - og palestinarane

Publisert:

Kva folk er landområdet, kalt Palestina, identifisert med, historisk sett?
Svaret er at så å seie alle historiske kjelder, inklusive dei muslimske og arabiske, frå den greske historikaren Herodot 450 år før Kristus fram til 1970-åra, seier at Palestina var jødeland og at jødane var ...

Kristenhatet ligg på lur

Kristenhatet ligg på lur

Publisert:

Det såkalla progressive magasinet Charlier Hebdo i Frankrike, tolte ikkje det kristne Texas som kom til syne i det heltmodige samahaldet under flomkatastrofen. «Kanskje best å la dei drukne», er den lite løynde bodskapen på framsida av eit nummer som fokuserer flomkatastrofen i Texas. ...

Kvar er kyrkja – i eit bygg eller i vedkjenninga?

Publisert:

Folk frå Den norske kyrkja samlast no i nye samanhengar, etter det fatale kyrkjmøtet i Trondheim, som gav ein ikkje-bibelsk vigselsliturgi.

Kyrkja blir evakuert av truande  – som no samlast i heimar og i bedehus

Kyrkja blir evakuert av truande – som no samlast i heimar og i bedehus

Publisert:

Biskopar sitt katastrofale vedtak av ein ikkje-bibelsk vigselsliturgi er allereie i ferd med å føre både til utmeldingar og tomme kyrkjebenkar.

Bønnestafetten før valget

Bønnestafetten før valget

Publisert:

Med glede har vi notert at bønnestafetten før valget går videre, fra menighet til menighet, fra uke til uke – og ikke minst på Visjon Norge.

ER Islam fred?

Publisert:

Vi hører stadig at «Islam er fred». Det blir sagt av moderate muslimer, som vil oss vel. Det blir påstått av imamer. Og av verdens politikere som selvsagt ønsker at det de sier, er riktig.

Bibelens lære om frihet – og begrensing av statens makt

Publisert:

Bibelen la selve grunnlaget for en lære om frihet – for begge regimenter, det politiske og det åndelige.

Kampen mot «de rike»

Publisert:

Valkampens hete tema har vært Aps anklage om at Høyres løfte om å fjerne formueskatt på arbeidende kapital vil skape tusenvis av rike null-skatteytere. Media, tenketanker og opposisjonspolitikerne har fordømt regjeringens forslag som «skattelette til de rike».

Ernas ubehagelige sannhet

Publisert:

Vi må minne om «en ubehagelig sannhet» ved valget: Selv om de blå har gått frem i hele valgkampen til nå, så taper det ikke-sosialistiske alternativet regjeringmakten på nesten alle galluper den siste måneden. Grunnen er at Venstre er under sperregrensen.

Meningsfylt samarbeid

Publisert:

Denne uken kan Norge IDAG fortelle om et spennende og løfterikt samarbeid som er under oppseiling mellom Stavanger kommune og superpedagogen Yaacov Hecht i Netanya, byen som er kjent som bade- og ferieby for mange nordmenn.

Tid for å avsløre den avslørande journalistikken

Publisert: - Oppdatert: 23.08.2017 kl 23:17

Takk til Lars Akerhaug for forsonande innlegg i dette nummer av Norge IDAG. Det var bra, for mykje av journalistikken i dag er personforfølging, skandalisering og «fake news».

Trumphataren Podesta i Arendalsveka – og konsekvensane av det han sa

Trumphataren Podesta i Arendalsveka – og konsekvensane av det han sa

Publisert: - Oppdatert: 23.08.2017 kl 23:19

Då ein av dei store i amerikansk politikk kom til Arendal, gjekk det gale for NRK. Dei gløymde heilt fleirkjeldejournalistikken og let den politiske giganten, John Podesta, gå til sterkt hatefulle åtak på president Trump, utan at den andre part blei høyrt.

En hyllest til bøndene

En hyllest til bøndene

Publisert: - Oppdatert: 23.08.2017 kl 23:20

Vi har prøvd oss i bondeyrket. Ikke så omfattende, men nok til å vite at det står respekt av det å få mat på bordet. Når bonden klarer det, fortjener han hyllest.

Rettferdig skatt

Publisert: - Oppdatert: 23.08.2017 kl 23:22

Vår Grunnlovs kraftige understrekning av eiendomsretten, har helt forsvunnet i sosialistenes tenketank Agenda. De vil beskatte eiendom mange ganger om igjen, som om den tilhørte staten.

Den nye verdidebatten

Den nye verdidebatten

Publisert: - Oppdatert: 23.08.2017 kl 23:22

Før stortingsvalget har vi fått en ny verdidebatt. Ola Borten Moe fra Sp og Linda Hofstad Helleland fra Høyre, sa begge at Norge ikke måtte miste sine kristne verdier. Vi kan ikke sette strek over kristendommen fordi vi fikk mennesker hit fra andre kulturer.

KrFs strategi og blandede signaler

Publisert: - Oppdatert: 23.08.2017 kl 23:24

I forrige utgave av Norge IDAG og under den politiske debatten på Visjon Norge sa KrFs stortingsrepresentant, Hans Olav Syversen, at KrF ville garantere for at Erna Solberg får fortsette ved makten dersom det blir borgerlig flertall.

Partiet De Kristne vil løse KrFs  dilemma

Partiet De Kristne vil løse KrFs dilemma

Publisert: - Oppdatert: 23.08.2017 kl 23:25

Partiet De Kristne går inn i KrFs dilemma. De vil ta et oppgjør med sosialismen. Og de vil garantere for borgerlig regjeringssamarbeid om det blir borgerlig flertall etter valget. Dette spørsmålet koker blant folk på grasrotplan nå, har vi latt ossfortelle.

59 prosent av folket er imot skatt på hus og hjem

59 prosent av folket er imot skatt på hus og hjem

Publisert:

Valgkampen dreier seg nå om to spennende tema: Kristne verdier og skatt. Det kan lett bety at vi får borgerlig seier en gang til. Det ville vært en lettelse. Her skal vi spesielt ta for oss skattedebatten.

Svenske tilstander

Svenske tilstander

Publisert:

– Vi vil ikke ha svenske tilstander i Norge, sier Sylvi Listhaug. Vi er enig. Unge menn blir skutt og drept på åpen gate. Biler blir satt i brann, og gjenger driver åpenlyst salg av narkotika. Det er beskrivelsen fra 15 svenske bydeler. Det er resulatet av avkristning og ukontrollert ...

Vi er stolt

Publisert:

Vi er stolt av å få dekke fantastiske kristne sommerstevner. Men hvor var NRK og andre medier? Hvordan kan hver rockekonsert få dekning først i Dagsrevyen og så egen sending siden. Men kristne stevner dekkes ikke.

Annonse