Kommentarartikler

Hårreisende dobbeltmoral

Publisert:

Det føles ubehagelig å skrive om dette. Men det er for utrolig til å la være. For mens Donald Trump blir frikjent i riksrettsak nummer to, vender Mitch McConnell, lederen for den republikanerne i Senatet, bredsiden til mot den nettopp frikjente presidenten. Feil tidspunkt Mitch!

Kjønnsnøytral idioti

Kjønnsnøytral idioti

Publisert: - Oppdatert: 17.02.2021 kl 11:17

Det er kommet forslag til ny barnelov der begreper som mor og far fjernes, og erstattes med kjønnsnøytrale ord. I stedet skal det hete «fødeforelderen» og «den andre forelderen». Og det skal ikke lenger hete morskap og farskap, men foreldreskap. Loven skal heller ikke lenger inneha ordene ...

Russisk ulv i norske skoger og  kr. 11 172 480 007 928 på bok

Russisk ulv i norske skoger og kr. 11 172 480 007 928 på bok

Publisert:

Skjønte vi det ikke - norsk ulv er ikke norsk. Den er finsk/russisk. Den hører ikke hjemme i landet vårt. Og den er utsatt for innavl. Kanskje det er grunnen til den lite ulveaktig oppførselen ved at den står på lekeplassen til barna eller i hagen både nå og da - i de utsatte bygdene.

Fred krever vilje til forsoning

Publisert:

Siden 1. januar er Norge medlem av FNs Sikkerhetsråd for en 2-årsperiode. Selve valgkampen for å komme inn skal ha kostet skattebetalerne hele 34 millioner kroner. Det har knyttet seg spenning til hvordan et land som Norge vil profilere seg utenrikspolitisk i en tid hvor verden er preget av uro ...

Livsfarlig retorikk på NRK

Antisemittisme:

Livsfarlig retorikk på NRK

Publisert: - Oppdatert: 11.02.2021 kl 08:06

Bare litt over en uke etter at programleder i Nytt på Nytt, Bård Tufte Johansen hadde sin antisemittiske utblåsing, kom det et nytt angrep på jødene fra statskanalen. Shaun Henrik Matheson, programleder i radioprogrammet Shaun på P13, hadde en flere minutters lang enetale med en rekke grove ...

Når NRK bidrar til jødehat

Når NRK bidrar til jødehat

Publisert:

Nrk bør legge seg flate. De bør beklage at statskanalen, finansiert av våre alles skattepenger, har bidratt til å skape antisemittisme.

Regjeringen er den øverste ansvarlige

Publisert:

Ikke mange dagene etter at statsministeren på vegne av Regjeringen lovet fortsatt innsats for å bekjempe den voksende antisemittismen, svarte den statsfinansierte organisasjonen NRK på hennes løfte med å sende det mest groteske antisemittiske angrepet på den jødiske staten Israel vi har ...

Når eliten svikter

Publisert:

Den årlige markeringen av minnet om Holocaust forløp omtrent som den forrige. Statsministeren deltok denne gangen i en digital seremoni hvor hun lovet fortsatt innsats for å bekjempe den voksende antisemittismen. Vi fikk ingen forklaring på hvorfor antisemittismen vokser til tross for at den ...

Ikke diskuter med byråkratiet

Ikke diskuter med byråkratiet

Publisert:

Det var faktisk en geolog som sa det overskriften beskriver. Ikke diskuter. Ikke forklar. Bare gjør som de sier, uansett hvor dumt det er. Byråkratiet vinner alltid. Uansett hvor feil det er, må en bare spille med.

Iran skal inn i varmen

Iran skal inn i varmen

Publisert:

På sin første dag som utenriksminister signaliserte Antony Blinken at USA vil gjenoppta atomavtalen med Iran, men at det er en lang vei fram dit.

Republikanerne ser mot 2024

Kommentar:

Republikanerne ser mot 2024

Publisert:

– Etter nederlaget i presidentvalget skal det republikanske partiet stake ut en kurs mot 2024. Det vil være et annet parti enn vi har sett før, skriver Bjarte Ystebø i denne kommentaren.

Vil president Biden bevare freden?

Publisert:

Året 2020 ble på mange måter annerledes enn det vi har vært vant med. Men på ett område var alt ved det samme. Vi merket ingen endring i forekomsten av antisemittiske utbrudd og hendelser, hverken i Norge eller internasjonalt. Selvikke her hjemme merket vi en pause i sparkene til den jødiske ...

Winston Churchill satt på gangen

Winston Churchill satt på gangen

Publisert:

Amerikas 46. president, Joe Biden, har lov til å innrede sitt viktigste arbeidsværelse som han vil. Men det han gjør sender signaler. Og at han har fjernet bysten av Winston Churchill, fra det ovale kontor, og satt den på gangen (igjen) er vi ikke begeistret for. Churchill er symbol for Vestens ...

NRKs grelle antisemittisme

NRKs grelle antisemittisme

Publisert:

Fredag 15. januar 2021 var programleder Bård Tufte Johansen ute med et alvorlig angrep på jødene.

Vi må ha lov å «lytte på London»

Vi må ha lov å «lytte på London»

Publisert:

Ensrettingen som foregår ved at de store Big Tech-firmane stenger ned Twitter- og Facebook-kontoer til konservative opinionsdannere er uakseptabel og farlig.

Ekstreme tilstander

Ekstreme tilstander

Publisert:

Koronaviruspandemien har fått frem noe av det verste i myndighetene våre. At vi lever i et fritt samfunn, har vist seg å være en sannhet med modifikasjoner.

Når kritikken blir for påtrengende

Publisert:

I århundrer har vi sett hvordan politiske ledere vender oppmerksomheten bort fra egne mangler ved å rette folkets oppmerksomhet mot et påstått problem andre steder. Når den russiske tsaren følte en stigende opposisjon mot sitt vanstyre, ble jødene fremstilt som syndebukker, noe som gang på ...

Video:

– Et sannhetens øyeblikk i ytringsfrihetens historie

Publisert:

De siste par ukenes begivenheter gir et forvarsel om at det kan bli mye trangere å fronte konservative meninger i det offentlige rom, mener redaktør i Norge IDAG Bjarte Ystebø.

Det nye meningspolitiet

Det nye meningspolitiet

Publisert: - Oppdatert: 20.01.2021 kl 09:54

Tenkte du at meningspolitiet Etter stormingen av den amerikanske kongressbygningen 6. januar grep Twitter inn og kastet president Donald Trump ut av ...

A-men eller A-woman

Kommentar:

A-men eller A-woman

Publisert: - Oppdatert: 15.01.2021 kl 07:49

Jeg er redd overskriften illustrerer nivået på det politiske liv i USA de kommende 4 år.

Norge sliter med folkeretten

Publisert:

I et innlegg i Stortinget i desember uttalte utenriksministeren blant annet at «Norge stemmer for resolusjoner i FN som er i tråd med norsk politikk og folkeretten.» Saken gjaldt et spørsmål om de mange Israel-kritiske resolusjonene Norge hvert år støtter i FNs organer. Vi har i mange år ...

Sannheten kommer for en dag

Publisert:

Det ble kaos i USAs hovedstad da Kongressen var samlet for å godkjenne Joe Biden som USAs president. Kanskje ikke så rart når vi vet hvor mye som har kommet frem når det gjelder alt som har foregått av valgjuks.

Trump-bevegelsen er død

Bjarte Ystebø:

Trump-bevegelsen er død

Publisert: - Oppdatert: 07.01.2021 kl 09:40

6. januar 2021 blir stående som en svart dag i USAs historie. Det var dagen demokratene fikk flertall i senatet, Donald Trump falt Mike Pence i ryggen og vandaler stormet kongressbygningen. Den politiske bevegelsen til Donald Trump er død.

2020 – et svært spesielt år

Publisert:

2020 var året da alt sto på vent. Året der sommerstevner ble avlyst. Året der gudstjenestene ble digitale. Året der ansiktsmaske ble vanlig, og vi alle ble seende ut som innbruddstyver. Året da klemmer var forbudt. Året der bestemorfang var farlig.

Europas «syke mann» er på frifot

Publisert:

Vi har flere ganger pekt på en utvikling som er i emning i Tyrkia. Under president Erdoğans ledelse har landet gjort en krapp sving bort fra Atatürks moderniserte og sekulære stat og over i noe som nøkternt vurdert fortoner seg som et forsøk på å vende tilbake til Det osmanske imperiets ...

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...