Kommentarartikler

Norge sliter med folkeretten

Publisert:

I et innlegg i Stortinget i desember uttalte utenriksministeren blant annet at «Norge stemmer for resolusjoner i FN som er i tråd med norsk politikk og folkeretten.» Saken gjaldt et spørsmål om de mange Israel-kritiske resolusjonene Norge hvert år støtter i FNs organer. Vi har i mange år ...

Sannheten kommer for en dag

Publisert:

Det ble kaos i USAs hovedstad da Kongressen var samlet for å godkjenne Joe Biden som USAs president. Kanskje ikke så rart når vi vet hvor mye som har kommet frem når det gjelder alt som har foregått av valgjuks.

Trump-bevegelsen er død

Bjarte Ystebø:

Trump-bevegelsen er død

Publisert: - Oppdatert: 07.01.2021 kl 09:40

6. januar 2021 blir stående som en svart dag i USAs historie. Det var dagen demokratene fikk flertall i senatet, Donald Trump falt Mike Pence i ryggen og vandaler stormet kongressbygningen. Den politiske bevegelsen til Donald Trump er død.

2020 – et svært spesielt år

Publisert:

2020 var året da alt sto på vent. Året der sommerstevner ble avlyst. Året der gudstjenestene ble digitale. Året der ansiktsmaske ble vanlig, og vi alle ble seende ut som innbruddstyver. Året da klemmer var forbudt. Året der bestemorfang var farlig.

Europas «syke mann» er på frifot

Publisert:

Vi har flere ganger pekt på en utvikling som er i emning i Tyrkia. Under president Erdoğans ledelse har landet gjort en krapp sving bort fra Atatürks moderniserte og sekulære stat og over i noe som nøkternt vurdert fortoner seg som et forsøk på å vende tilbake til Det osmanske imperiets ...

Kunne tragedien vært unngått?

Publisert: - Oppdatert: 13.01.2021 kl 12:11

Etter et år preget av korona og medfølgende problemer for mange, ble 2020 avsluttet med en grusom tragedie, der mange er skadet og 10 personer døde eller savnet i det fatale jordskredet som gikk på Gjerdrum.

Verdens vakreste historie

Verdens vakreste historie

Publisert:

Det blir en annerledes jul. Uten storfamiliebesøk. Uten juleguds-tjeneste i sprengfulle kirker. Uten juleavslutning i barnehage eller skole med barn og barnebarn. Uten besøk på eldresenteret hos bestemor eller oldemor. Uten julekonsert med varme som stråler ut fra alle de andre som opplever det ...

Det avkristnede Europas sjanse for å finne julen igjen

Det avkristnede Europas sjanse for å finne julen igjen

Publisert:

Det er ved barnet i krybben julaften at Gud gjør alt. Det er budskapet i juleevangeliet. Og Gud sender frelse, mens noen står Jesusbarnet etter livet. Og de ufødte barna, der nasjoner praktiserer hedensk abort.

Normalisering av det unormale

Publisert:

Nylig blusset en gammel konflikt i Afrika opp igjen. I den tidligere spanske kolonien Vest-Sahara hvor både nabostaten Marokko og den lokale opprørsbevegelsen Polisario har kjempet om makten siden midt på 1970-tallet, ble en skjør våpenhvile brutt og partene lot igjen våpnene ta over. Den 10. ...

NRK anses ikke reparerbar

Publisert:

Dette året har blant annet vært markert av at Israels mange venner i Norge har innledet en kraftig motoffensiv mot politikernes, byråkratenes, organisasjonenes og ikke minst medienes mangeårige kampanje med løgnaktig omtale og ren demonisering av den jødiske staten Israel. Hele tre viktige ...

Hele verden kan være i trøbbel

Hele verden kan være i trøbbel

Publisert: - Oppdatert: 10.12.2020 kl 09:04

Donald Trump og hans eminente advokatteam fortsetter kampen for å bevare USA som et demokratisk land. Etter at mengder av vitner har stått fram, har mange mistet troen på de demokratiske prosessene i USA. Det meldes om stemmesedler som har blitt kastet, stemmer som er talt tre ganger, tall som ...

KrFs programkomité følger ikke med i verden

KrFs programkomité følger ikke med i verden

Publisert: - Oppdatert: 02.12.2020 kl 09:39

Så er det på’an igjen, som visesanger Jan Eggum synger. Igjen har programkomiteen i KrF fjernet punktet om å flytte Norges ambassade fra Tel Aviv...

– Det er egentlig et spørsmål om menneskeverd

Publisert:

Politisk kommentator i Norge IDAG, Bjarte Ystebø drar de store linjene når han forteller hvorfor KrFs programkomité er i utakt med resten av verden.

Når vil vi inngå fredsavtale med Israel?

Publisert:

Årsdagen for utsendelsen av en skipslast med jøder fra Oslo ble markert med forstandige artikler i flere medier. Det man ikke helt får taket på, er hvorfor denne avreisen er i ferd med å skje på ny, ikke bare ute i Europa, men også her i Norge? Er det bare innvandring av radikale jihadister ...

Hva skjer med Israel om  Joe Biden blir president?

Hva skjer med Israel om Joe Biden blir president?

Publisert:

I forrige uke godtok Donald Trump at Joe Biden får tilgang på det som er vanlig ved presidentbytte. Dette betyr riktignok ikke at det er fast bestemt at Biden blir president. Trump-kampanjen er i gang med, og har varslet, en rekke søksmål. Antakelig ikke før i januar får vi vite med sikkerhet ...

Norge – mot et sort hull?

Norge – mot et sort hull?

Publisert:

Kan vi virkelig få regjerings-krise i år? Det er i så fall helt utrolig og helt unødvendig, men i skrivende stund er det ikke umulig.

Hvor finner vi antisemittene?

Publisert:

Den amerikanske utenriksministeren ga under sitt besøk i Israel nylig et løfte om at anti-israelske boikottbevegelser vil bli ansett som antisemittiske. Dette representerer en historisk milepæl innenfor vennskapelig internasjonalt samkvem, slik FN-paktens formål og prinsipper foreskriver at ...

Fornuftens formørkelse

Fornuftens formørkelse

Publisert:

SV i Stortinget etterlyser handling fra regjeringen. I fjor vedtok nemlig Stortinget (mot KrFs stemmer) at det skulle være forbudt å drive med noe en kaller «homoterapi».

Jobber fortsatt mot seier

Publisert:

Det er et skremmende stort gap mellom det som i realiteten foregår i etterspillet av det amerikanske valget og hva som rapporteres i pressen. Mens president Donald Trump sitt eminente juridiske team avdekker tidenes største valgfuskskandale, fortsetter medier som CNN, NBC og Washington Post å ...

Bibeltro prester blir stengt ute av  Den norske kirke

Bibeltro prester blir stengt ute av Den norske kirke

Publisert:

Bispemøtets uttalelse om prester som følger Paulus sine ord om likeverd i ulik tjeneste for mann og kvinne, blir nå utestengt fra Den norske kirke. Eldre prester får lov å fortsette til de er pensjonert og borte. Unge bibeltro teologer skal nektes ordinasjon og tjeneste.

Er det trikset med tallene?

Er det trikset med tallene?

Publisert:

De store amerikanske mediehusene utropte Joe Biden som valgvinner og til å bli USAs neste president.

Hvor ble det av Krystallnatten?

Publisert:

Den årvisse markeringen av Krystallnatten, 9. november, har igjen begynt å endre karakter. Det er ikke første gangen det skjer. Tidlig på 2000-tallet da man lot den senere bedrageridømte organisasjonen SOS-Rasisme stå for organiseringen, ble det også gitt ny politisk mening til denne ...

Hvilken av Bibelens personer ville du innsatt som president i USA?

Kommentar:

Hvilken av Bibelens personer ville du innsatt som president i USA?

Publisert: - Oppdatert: 12.11.2020 kl 15:44

Om Donald Trump levde for flere tusen år siden, ville han da fått en plass i Bibelen? Og hvilket ettermæle ville han blitt tilskrevet?

Europeisk finansiering av terror er omfattende

Publisert:

Et tema som i snart 20 år har vært en gjenganger i våre publikasjoner har dreiet seg om den omfattende europeiske og norske støtten til organisasjoner og enkeltpersoner i Midtøsten som er kjent for å ha nær tilknytning til terroristorganisasjoner av ulike slag.

Ytringsfriheten i fare

Ytringsfriheten i fare

Publisert:

Ytringsfriheten er noe av det mest grunnleggende ved et demokratisk samfunn. Vi har lenge tatt det for gitt, men nå viser det seg at denne friheten har begynt å få trange kår i Europa.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...