Tradisjon for selektiv boikott

Publisert:

Fagforbundet vedtok nylig med 433 mot én stemme å gå inn for en palestinsk stat inne i Israel og for boikott av Israel. Begge deler strider mot all sunn fornuft. Israel har ønsket fred med araberne som bor i landet og de arabiske landene rundt Israel, helt siden opprettelsen av den eneste jødiske s...

 
Nytt svik mot kurderne?

Publisert: - Oppdatert: 02.11.2017 kl 10:01

Kurderne har kjempet en krig mot den mest bestialske terrorgjeng verden har sett i moderne tid – IS. De gjorde det for oss alle, for hele verden. Nå ser det ut til at de blir sveket av den samme verden. Den nye norske utenriksministeren bør gi et fritt Kurdistan norsk støtte.

 
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
 

Publisert:

Mange tror at det er i ferd med å lysne i Midtøsten. Enkelte terrorgrupper er kanskje eliminert og den islamske staten, IS, er i ferd med å miste sitt territorium. Men dette bildet er et bedrag, akkurat som nyheten om at en reformasjon kan være forestående innenfor det saudi-arabiske regimet. Den nå...

 
Nei til abort er slett ikke en tapt kamp

Publisert:

Vi tror at KrFs ungdom er ganske så forvirret når de på landsmøtet sier ja til «selvbestemt» abort. Det er barnet som blir abortert til en alt for tidlig død. Og det bestemmer det jo så aldeles ikke selv.

 
Vi må ikke tape ungdomsgenerasjonen

Publisert:

Ungdommer er en flott ressurs for samfunnet. Deres engasjement er ofte brennende, og det er tross alt de som er fremtidens Norge. Dessverre har gapet mellom den eldre og den yngre generasjonen innen kristenheten ofte gjort at viktige verdier ikke nødvendigvis overføres til den yngre garde. Det skyld...

 

Publisert:

En av Kristelig Folkepartis oppgaver i norsk politikk, er å være ombudsmann for den kristne bevegelsen. Det er ikke en valgfri oppgave. Det forventes – og KrF er flinke her.

 

Publisert:

Vi har flere ganger stilt oss kritiske til innholdet i norsk Midtøsten-politikk. Vi kjenner Midtøstens historie og de politiske krefter som rår i den del av verden temmelig godt. Det er disse kreftene norsk Midtøsten-politikk må spille med eller imot om våre eventuelle interesser i området skal kunn...

 
Kong Midas og Krøsus til sammen

Publisert:

Oljefondet er nå på ufattelige 8000 milliarder kroner. Og regjeringen har satt ned prosenten de mener de kan bruke som avkasting fra 4 til 3 prosent. Det blir mye penger av det uansett.

 
ANNONSE
Annonse
 
Ha det bra, UNESCO

Publisert:

Nylig takket både Israel og USA for seg i UNESCO, FNs organisasjon for utdanning, vitenskap, kultur og kommunikasjon (engelsk: United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization).

 
Trump holder løftene til kristenfolket

Publisert:

Donald J. Trump var ikke populær på Values Voter Summit de to første gangene han talte der. I fjor fikk han tam applaus, da han talte noen uker før valget. Denne helgen ble han tatt imot som en helt av kristenfolket.

 

Publisert:

Terror som politisk og religiøst virkemiddel er ikke noe nytt. Verden har stått overfor slik terror fra ulike hold i årtusener. Europa og Midtøsten har til nå lidd skade av islamsk terror sammenhengende i 13-1400 år.

 

Publisert:

Den internasjonale kampanjen mot atomvåpen (ICAN) får Nobels fredspris for sitt arbeid med å påpeke de katastrofale humanitære konsekvensene av bruk av atomvåpen. Gratulerer.

 
Våpendilemma i USA

Publisert:

Vi nordmenn er veldig interessert i USA. Mediedekningen av det som skjer der borte, enten det er politisk, nyhetsmessig eller fra underholdningsverden, er massiv. Det kan virke som om vi ikke får nok.

 

Publisert:

Åpent brev til Kirkerådet vedrørende Kirkeuka for fred i Palestina og Israel, faren for økt antisemittisme i Norge og forsterket konfliktnivå mellom de selvstyrte palestinske områdene og Israel.

 

Publisert:

Kibbutz-bevegelsen har vært et av Israels viktig varemerker fra landet ble opprettet.

 
En forsmak av himmel

Publisert:

Ifølge Bibelen er Jerusalem en forsmak på himmelen. Det er speilet for den evige byen, det himmelske Jerusalem. Løvhyttefesten må være noe av det nærmeste man kommer en manifestasjon av den himmelske bryllupsfesten på jorden, i denne tidsalderen. Det er unikt å se tusenvis av mennesker fra over 100 ...

 
Ta vare på «flokken din»

Publisert: - Oppdatert: 05.10.2017 kl 21:55

Han sa ofte noe klokt, avdøde Per Fugelli. Og noe av det siste han oppfordret til var at du som menneske må huske på å «ta vare på flokken din» Det var betimelig. For «flokken» blir stort sett mindre i vår tid. Og vi er avhengig av hverandre.

 

Publisert:

I mai 2016 vedtok The International Holocaust Remembrance Alliance, IHRA, en oppdatert definisjon av antisemittisme. Norge, sammen med 30 andre land deltok på møtet og sluttet seg til definisjonen. Blant punktene i definisjonen merker vi oss flere som kan ramme deler av norsk offentlig debatt, og et...

 

Publisert: - Oppdatert: 05.10.2017 kl 21:52

Det heter seg at staten bidrar til å finansiere menigheter. Men hvem er det egentlig som finansierer hvem?

 

Publisert: - Oppdatert: 05.10.2017 kl 21:56

Det er helt latterlig å høre all fordømmelsen i FN mot Israel. Den 25. september haglet beskyldningene nok en gang mot den eneste demokratiske rettsstaten i Midtøsten.

 
Den totalt ubalanserte «Kirkeuka for fred»

Publisert:

En sterkt politisert og sterkt ensidig fremstilling av konflikten mellom israelere og palestinerne er gjennomgående i hele arrangementet.

 

Publisert:

Jødene i Europa er bekymret over økt antisemittisme, og peker på det tyske valget som et faretruende varsel.

 
«Rakettmannen»

Publisert:

Hva er det som skjer? Hele verden står på hode fordi USAs president har kalt Nord-Koreas leder for «rakettmannen». Men med hans vanvittige og heftige rakettprogram er da navnet betegnende. Og Kim Jung-un har svart ved å kalle Trump for en gammel, mentalt forstyrret mann, som han skal filleriste – el...

 
Arbeiderpartiets mørkemenn

Publisert:

Den siste tiden har det foregått intense debatter i maktens korridorer, både i det skjulte og det åpenlyse. Ofte aner vi at det er «noen» som har lagt føringer som ikke nødvendigvis uttaler seg i media. Vi ser bare krusningene etter hva som har foregått.

 

Publisert:

I desember 2009 presenterte en gruppe fremtredende arabiske kristne aktivister, ledet av biskop Munib A. Younan, et dokument for generalforsamlingen i Kirkenes Verdensråd i Genève.