Dødshjelp

Publisert:

Aktiv dødshjelp blir aldri noe folkekrav, men det kan bli virkelighet likevel.

 

Publisert:

Den 10. januar skal statsminister Erna Solberg møte USAs president Donald Trump til politiske samtaler i Det hvite hus. «Det viktigste med dette møtet er å få rekonfirmert det gode samarbeidsforholdet mellom Norge og USA, både direkte mellom landene og i NATO. Det er jo grunnplanken i vår sikkerhets...

 
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
 

Publisert:

Overskriften er hentet fra Svein-Magne Pedersen sitt nye, lille hefte om abort. Og det er selve kjernen i saken. Det ufødte barnets skrik blir ikke hørt. De utryddes i skremmende antall, og deres skrik, som utvilsomt er der, drukner i fostervann og brutalitet.

 
De kristne lykkes i Europa

Publisert:

I helgen var Norge IDAG på møte med Kristen Koalisjon Norge i Oslo. I den forbindelse fikk vi høre flere interessante talere, blant annet Leo van Doesburg som er leder for European Affairs for the European Christian Political Movement (ECPM).

 

Publisert:

Den 18. desember forsøkte FNs Sikkerhetsråd å gjenta fjorårets uvennlige handling mot Israel da araberstatene, den gang anført av Obama-administrasjonen i USA og de øvrige stormaktene, gikk til frontalangrep på den jødiske staten med en svært fiendtlig resolusjon som underkjenner Israels rettigheter...

 
Arbeiderpartiets problemer

Publisert: - Oppdatert: 11.01.2018 kl 10:18

Se videokommentar med Bjarte Ystebø

 
Seiersåret 2017

Publisert:

Du verden for en avslutning på året som gikk. Mye er galt i verden, og katastrofene kommer på løpende bånd, men gladnytt er at Israel melder om at det nå er hele ti land vil følge USA og Guatemala og etablere sine ambassader i Jerusalem.

 
Gode nyheter i det nye året!

Publisert:

Evangeliet er godt nytt! Vi kan virkelig trenge noen gode nyheter i alt det negative vi får høre om og ikke minst alt virvaret av blandingen av varsling og svertekampanjer som for tiden pågår i norsk media.

 
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
 
Det ble et godt år

Publisert: - Oppdatert: 31.12.2017 kl 11:32

Se videokommentar

 
FN og Norge går mot USA og Israel

Publisert:

– Det mest problematiske ved den norske Regjeringens negative holdning til USA og Israel, er at den gir gjenlyd gjennom hele samfunnet og skaper konsekvenser også her hjemme. Vi opplever selv at frontene skjerpes og at en isnende kulde er i ferd med å gripe nordmenns følelser overfor Israel, skriver...

 

Publisert:

Norges manglende forutsetning for å spille en konstruktiv rolle som fredsmekler i konflikten mellom Israel og de palestinske selvstyremyndighetene fikk forklarende illustrasjoner forleden. Omtrent samtidig med at Regjeringen reagerte skarpt på at USA anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad, publ...

 
Verdens vakreste historie

Publisert:

Og den er sann. Det er ikke noe eventyr. Det er ikke en legende. Det har faktisk hendt og det har konsekvenser for oss alle sammen. Gud kom til jorden.

 
Biskoppelige bekymringer

Publisert:

Biskopenes rolle i dagens Norge er forunderlig. I en historisk kontekst, der deres legitimitet i stor grad knyttes opp til apostlenes rolle som tilsynsmenn for urkirken, fremstår utøvelsen av embetet i dag i et grelt lys.

 
Perfekt timing

Publisert: - Oppdatert: 18.12.2017 kl 06:18

Se videokommentar her!

 

Publisert:

Vi har ofte undret oss over norsk Midtøsten-politikk. Vi har aldri fått den til å bekrefte at vår utenrikspolitikk har som hovedoppgave å ivareta norske interesser overfor utlandet. I forholdet til Midtøsten forekommer det oss at det like gjerne kan forholde seg omvendt: Utenriksministerens hovedans...

 
Sterkt begrenset nåde

Publisert:

Det er en lett lek å finne feil ved andre. Etter syndefallet har alle mennesker feil, alle har syndet, det finnes ikke en eneste rettferdig ifølge Bibelen.

 
Nobel-fest som rørte til tårer

Publisert:

Organisasjonen som bekjemper atomvåpen har fått Nobels fredspris. Det er som seg hør og bør. Festivitas i Oslo Rådhus er flott. Jeg har deltatt som gjest mange ganger selv, og dette året er ICAN en verdig vinner.

 
Misforståtte bekymringer over Jerusalem

Publisert:

Norske myndigheter uttrykker dyp bekymring over at USA har anerkjent Jerusalem som Israels hovedstad og startet arbeidet med å flytte ambassaden dit fra Tel Aviv. Bekymringen er unødvendig.

 

Publisert:

Den 26. november ble 75-årsdagen for den store jødetransporten fra Norge til Auschwitz markert med en vakker seremoni med representanter for bl.a. kongehus og regjering i Universitetets aula i Oslo. Minnemarkeringen ble arrangert av Det Mosaiske Trossamfund, Oslo, Det Jødiske Samfunn i Trondheim og ...

 
Stigende spenning

Publisert: - Oppdatert: 05.12.2017 kl 15:08

Rykter om krig er ikke uvant kost. Men krigstrusselen fra Korea-halvøyen er uhyggelig. Langdistanseraketter med atomstridshoder er en trussel utenom det vanlige.

 
Norge underslår jødisk tilknytning til Tempelhøyden

Publisert: - Oppdatert: 29.11.2017 kl 20:38

Hvert år vedtar FNs hovedforsamling omkring 20 resolusjoner som ensidig fordømmer Israel, etter utkast fra arabiske og andre muslimske land. Norge støtter de fleste av disse fordømmelsene. 29. november, datoen for den såkalte Delingsresolusjonen, har Hovedforsamlingen gjort til fordømmelsesdag mot I...

 

Publisert: - Oppdatert: 28.11.2017 kl 17:06

For noen dager siden meldte NRK Urix nærmest gledesstrålende at forsoningssamtalene mellom terrororganisasjonene Hamas og Fatah kanskje var ved å lykkes og at en palestinsk samlingsregjering kunne bli resultatet. De innkalte ekspertene var noe mer skeptiske, men satte sitt håp til at man nå, etter m...

 

Publisert:

Oppsigelsen av Dr. Katarzyna Jachimovicz var ulovlig. Det har Aust-Telemark Lagmannsrett slått fast. Dommen forteller også hvilket rått spill som ble satt i gang for å frata henne jobben.

 
Truer sosiale medier demokratiet?

Publisert:

The Economist mener det. Hvorfor? Sosiale media er en ny maktfaktor. Kontrakten mellom mennesker kan etableres. Informasjon kan gis uten at det er noen «mellommann».

 
Norge IDAG er som kjerringa mot strømmen

Publisert:

Da jeg møtte sjefredaktør i Dagen, Vebjørn Selbekk, til debatt i Dagsnytt 18, torsdag i forrige uke, uttrykte han at han mente Norge IDAG bare drev med glansbildejournalistikk, og han påstod at vi ikke hadde kritisk journalistikk etter god presseskikk.

 
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse