Kommentarartikler

Israel er slett ikke Midtøstens problem - Israel er løsningen

Israel er slett ikke Midtøstens problem - Israel er løsningen

Publisert:

Mossab Hassan, forfatter av boka «Son of Hamas» er nettopp sønn av Hamas grunnlegger. Han vokste opp som æret sønn i et ortodoks muslimsk hjem. I dag ville familien hans ha drept ham om de fikk tak i ham.

En nasjon ute av kurs

En nasjon ute av kurs

Publisert:

Noen ganger virker det som skuta Norge seiler sin egen sjø, mens mannskapet spiller pokemon eller tar seg en fest. I USA er landet nå blitt velsignet med en leder som er frelst og har stor respekt for de kristne verdiene nasjonen er bygget på.

Åndskamp

Publisert:

«Har de forfulgt med, så vil de forfølge dere», sa Jesus i sin avskjedstale.

– Ingen spør hva VI mener...

– Ingen spør hva VI mener...

Publisert:

Etter debatten på Bildøy med Svein-Magne Pedersen, var det mange som var skuffet over at han annonserte at han legger ned Teletorgtjenesten fra august.

Angrep på en salvet mann

Angrep på en salvet mann

Publisert:

Svein Magne Pedersen ber for syke. Og han gjør det effektivt. Også i år ble flere gledelig møtt av Gud og frisk fra skader og sykdom, på Norge IDAG sin generalforsamling. Tusenvis av nordmenn er av hjerte takknemlig for at de har fått et under i livet sitt. For når det er slik at omkring 25 prosent ...

USA holder pusten for ny dommer

USA holder pusten for ny dommer

Publisert: - Oppdatert: 28.06.2018 kl 12:50

Det var den ledige plassen i Høyesterett som sikret de kristne stemmene for Donald Trump, da han vant presidentvalget i 2016. Nå er en ny plass ledig i Høyesterett, og til høsten er det senatsvalg. Det blir tidenes utnevnelse.

Arbeiderpartiet og den jødiske staten

Publisert:

Som vi tidligere har bemerket, kan utbrudd av antisemittiske hendelser ha sesongvariasjoner hvor ferietiden er en av høysesongene. Denne sommeren er intet unntak, og vi registrerer slik virksomhet fra øverst til nederst i samfunnet. Regjeringen topper listen med sin eksklusive særbehandling av den j...

Forsvarer Norge krigsforbrytelser?

Publisert:

Den 13. juni sammenkalte FNs Hovedforsamling til spesialsesjon og krisemøte for å vedta en resolusjon fremmet av Algerie og Tyrkia og «Staten Palestina» på vegne av PLO og Hamas. I Sikkerhetsrådet ble dette angrepet på Israel avvist av USA som også uten hell forsøkte å moderere angrepene på Israel i...

Når kollekt blir til hvitvasking av penger

Når kollekt blir til hvitvasking av penger

Publisert: - Oppdatert: 20.06.2018 kl 09:39

Det er dessverre slik at hvitvasking av penger er utbredt. Sikkert også i Norge. Og jakten på terror-finansiering gjør at nettet fra myndighetene strammes. Det kan forøvrig også være jakten på u-skattede kroner som er hovedhensikten - ikke vet vi.

Kjærligheten er oppfinnsom ...

Kjærligheten er oppfinnsom ...

Publisert:

Det er dessverre også ofte tilfelle når det gjelder hatet. Dette kommer altfor tydelig til syne i jødehatet fra palestina-araberne. I

VGs karakterdrap

VGs karakterdrap

Publisert: - Oppdatert: 18.06.2018 kl 11:01

VGs storsatsing på Svein-Magne Pedersen-journalistikk er et karakterdrap. Hvorfor skal denne predikanten knuses?

Dette kan bety Nobels fredspris

Dette kan bety Nobels fredspris

Publisert:

Hva skal vi med «geniale og verdige» presidenter, når de såkalt «inkompetente» skaper fred og nedrustning? Det er vel ingen som tror at alle problemer er slutt på Korea-halvøya, men dagen i dag er noe vi knapt kunne våge å tro på.

Vi vil ikke ha svenske tilstander

Vi vil ikke ha svenske tilstander

Publisert: - Oppdatert: 14.06.2018 kl 16:09

Da Sylvi Listhaug sa det som siteres i overskriften her, gikk våre medier amok. Svenske tilstander eksisterte ikke! Ingenting var galt i nabolandet. Punktum! Det var en fornærmelse å antyde at noe var utenfor kontroll i vår naboland.

Hvorfor ble det ikke vekkelse?

Hvorfor ble det ikke vekkelse?

Publisert: - Oppdatert: 13.06.2018 kl 12:44

For 17 år siden, i 2001, var mange av menighetene i Bergen samlet til felles aksjon for byen. Det var lovsang og forbønn for alle som ville på Torgalmenningen, det var fellesmøter, bønn og tenning av varder på de syv fjell. Det var stort å være med på, og forventningen om vekkelse lå tykt i bergensl...

Agurktiden kom tidlig i år

Publisert:

I likhet med kirkelige høytider som Jul og Påske, har sommer og ferietid med knapphet på store nyheter, tradisjonelt vært høysesong for medienes opptatthet av jødene og den jødiske staten. Tidlig sommervarme har i år fremskyndet denne spesielle opptattheten av Israel som kjennetegner norske medier.

Jerusalems år

Publisert:

2018 vil skrives inn i historien som Jerusalem-året. Flyttingen av USAs ambassade har skapt en enorm stemning i Israels hovedstad.

Kroken på døren

Kroken på døren

Publisert: - Oppdatert: 06.06.2018 kl 08:19

De nye reglene som begrenser antall utlendinger på norske bibelskoler innføres over natten og fører til kroken på døren for mange skoler.

Hvor er det blitt av  sunn fornuft og bondevett?

Hvor er det blitt av sunn fornuft og bondevett?

Publisert:

Jeg hadde hørt om det, men ikke tatt det på alvor. Ikke før jeg så at det var merket plass til buss midt i veien og at busslommen der jeg ofte har satt av folk fra min privatbil var «murt igjen». Fortauet gikk helt ut i veien.

Venstresidens selektive moral

Venstresidens selektive moral

Publisert:

Sjelden har vi hørt de sosialistiske moralistene rope høyere enn etter at Donald Trump ble USAs president. Vi har hørt dem skrike og bære seg over hans mangel på respekt for kvinner, over hans selvskryt og ikke minst klages det over at han lyver.

Et brennende ønske om blodig krig

Publisert:

Etter å ha tilbrakt natten i tilfluktsrom gikk israelske barn på skolen som vanlig den 30. mai. Mer enn 100 raketter og granater, avfyrt av Hamas på Gazastripen mot sivile landsbyer i Israel, har de siste dager komplisert dagliglivet for mange israelere, men den palestinske bønnen om krig har ikke f...

Trist resultat i Irland

Trist resultat i Irland

Publisert: - Oppdatert: 29.05.2018 kl 13:15

Irland var en skanse. De har holdt fast på retten til liv for alle mennesker lenge. Lengre enn noen andre land i Vesteuropa. Nå har denne skansen falt og også Irland vil ta av dage sin fremtid.

Kritisk særbehandling av Israel er diskriminerende

Publisert:

For noen år siden skapte Sør-Afrikas sjefsrabbiner, Warren Goldstein, internasjonal debatt da han i et oppslag i The Jerusalem Post hevdet at den beste beskrivelsen av anti-israelske aktivisters anstrengelser var gitt av en viss propagandaminister som skal ha uttalt at «hvis du forteller en løgn som...

Ingen grunn til å gratulere

Ingen grunn til å gratulere

Publisert: - Oppdatert: 29.05.2018 kl 15:24

Statsminister Erna Solberg sier «Gratulerer til Irlands kvinner og menn», etter at landets befolkning sa ja til å fjerne abortforbudet som har gjort Irland til Europas tryggest land for barn i mors liv. Det burde hun ikke gjort.

Hva skal vi med NRK?

Hva skal vi med NRK?

Publisert:

Nylig streiket de ansatte i NRK for å få høyere lønn og bedre arbeidsvilkår. På sosiale medier var det tydelig at det var mange som opplevde avbrekket fra NRKs sendinger som kjærkomment. Blant annet i forhold til dekningen av hva som foregår på Gaza-stripen, har NRKs rapportering vært slitsom ensidi...

40 år og 600 000 liv

40 år og 600 000 liv

Publisert:

30. mai 1978 ble lov om selv-bestemt abort vedtatt. Det er nå 40 år siden. Folkeaksjonen mot fri abort samlet inn over 600 000 underskrifter mot innføring av ny abortlov i 1974. Det er ca. én underskrift for hvert liv som siden den gang er gått tapt som følge av den fatale loven.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...