Lederartikler

Russeknuter

Publisert:

På tv-nyheter sist uke kom en melding om reglene for russeknuter for Oslo-russen. Det som ga mest uttelling var sex med minst seks personer og gruppesex. Vår gamle konklusjon om å ta eksamen og avslutte skoleåret ved påsketider – blir styrket.

Miksen av vekkelse og sosialdemokrati gav frihet

Publisert:

I land der vekkelse og sosialdemokrati ble mikset sammen, gav sosialismen en langt større frihet enn i andre land. Marx har en sjanse med Kristus, ikke uten. Men nå er vi utsatt for en ny trussel – fra EU.

Hva skjer med Nullbarnsamfunnet?

Publisert:

Det er hva den tyske befolkningsforskeren Herwig Birg tar opp i en artikkel vi nylig leste opp igjen da vi ryddet i tusenvis av artikler og bøker. Og svaret er dette enkle: Det overlever ikke. Høye aborttall og lave fødselstall har sin pris.

NOREG FØRST, IKKJE EU – ER DET EGOISTISK?

Publisert:

Nokon meiner at Donald Trump sitt slagord, America first, «Amerika først» er egoistisk? Men ut frå logikken, må vi då spørje: Er det egoistisk å seie «Noreg først» – og røyste nei til EU ?

Dei nye grøne unge – ei politisk vekkingsrørsle?

Publisert:

Sist helg såg vi eit nytt barnekorstog i Norge. Dei unge streika for planeten og kloden vår. 70 000 gjekk ut i store arrangement Norge rundt. Og dei droppa skulen den store grøne dagen – då dei ville berge kloden vår.

Gode argument og fakta virker ikke - alene

Publisert:

Argumenter og fakta er nødvendige for forandring. Men veien til økonomisk og sosial reisning i Afrika, Europa eller Amerika har også gått gjennom Den hellige ånd og vekkelse.

Noreg først, ikkje EU – er det egoistisk ?

Publisert:

Nokon seier at Donald Trump sitt slagord, «Amerika først», er egoistisk. Men ut frå logikken må vi då spørje: Er det egoistisk å seie «Noreg først» – og røyste nei til EU ?

Slik fant skoleelever hverandre

Publisert:

Elevene på Lysjordet skole i Oslo fikk kontakt med hverandre igjen. Skolen hjalp dem til å gå av sosiale medier og spill i 14 dager. De skulle klare seg med penn, papir og bøker.

Hvor lenge vil de holde på?

Hvor lenge vil de holde på?

Publisert:

- Vi snakket om abort for 40 år siden. Og så står vi her og snakker om abort igjen, sa en bystyrerepresentant og aborttilhenger i Stavanger til NRK/Dagsreyven fredag. -Hvor lenge skal dette holde på? spurte politikeren indignert.

Kvinnedagen - en demonstrasjon mot Livet

Publisert:

Kvinnedagen 8. mars splittet norske kvinner. Den ble preget av marsjer for abort i norske byer, mot regjeringens logiske innstramminger i abortloven. En ukvinnelig demonstrasjon mot livet selv, som kvinnen i alle tider har vært den fremste forsvarer av.

Berggrav, Barratt, Bonhoeffer, Berg

Publisert:

Vi har ikke gitt opp planene om å reise byste over de fire stor B-er i åndskampen det siste hundre år: Biskop Eivind Berggrav, pinsevekkelsens T. B. Baratt, martyrteologen Dietrich Boenhoeffer og kristenjournalistikkens fremste redaktør og tenker Arthur Berg.

Korleis skal vi ta hat og personforfølging i (sosiale) media?

Korleis skal vi ta hat og personforfølging i (sosiale) media?

Publisert:

Riksadvokat Tor-Aksel Busch må ikkje kaste barnet ut med badevatnet fordi han finn tida inne til å stogge grove hatytringar i den allmenne debatt. Kommentaren til Dan Odfjell i sist nummer av Norge IDAG var ei viktig påminning om det.

85-åring inntar Mongolia – med bibel til alle hus

85-åring inntar Mongolia – med bibel til alle hus

Publisert:

En mann kan alene gå med evangeliet til Mongolia med tre millioner mennesker, mer enn halve Norge. Det skjer når 85-åringen Loren Cunningham drar dit for å utvikle «en modell» for å innta nasjoner.

ØKONOMI/POLITIKK: Dagens vei mellom øst og vest

ØKONOMI/POLITIKK: Dagens vei mellom øst og vest

Publisert:

Dagens vei mellom øst og vest, landets økonomiske hovedpulsåre, ble i sin tid tråkket av kong Sverre. Men vi trenger en firefelts motorvei, som halverer kjøretiden mellom øst og vest til fire timer, for å sørge for vår nye 400 milliardersnæring, laks, som skal erstatte olje.

Ytringsfrihet: Utestengelsen av Ludvig Nessa fra Facebook

Publisert:

Facebook har ikke stengt ned alle oppfordringer til terrorisme, som vi har sett utløse folkemord på rohyngaene i Burma. Facebook har og latt terrorister både i Syria og Palestina rekruttere på Facebook uten noen sanksjoner.

Dersom Trump-hat-media fører til at presidenten blir skoten

Publisert:

Presidentmord kan bli forsøkt av galningar som Trump hat-media oppøser kvar dag. Når du kjem til Amerika og lytter til CNN, MSNBC og dei andre såkalla «liberale» media, så oser dei av Trump-hat. Dei klarer ikkje eingong å gje han poeng for dei beste resultata i det som tel mest for å ...

Den lange krigen mot Gud

Publisert:

Vi har de siste 100 år sett den lange krigen mot Gud. De ulike sekularistiske filosofier kan bli Vestens undergang, sier fremstående forfattere. Hva har skjedd? Hva gikk galt?

Ungarn et foregangsland i familiepolitikken

Publisert:

Samfunn som bygger på den første skaperordning, familien, er på lag med framtiden.

Feil ideologi fører til feil livsstil og feile resultater

Publisert:

I boka«Falne guder» tok Aril Edvardsen opp en utvikling i tre trinn som gjelder for samfunn og kulturer. Feil ideologi, eller feile tanker fører til feil livsstil som ender med feile resultater. Dette er en historisk lov.

Alexandria, om du tek alt dei rike har, 100 prosent i skatt, er det ikkje nok til å betale for «grøn ny deal»

Publisert:

Alexandria Ocacia-Cortez er sjefen for «grøn ny deal», som er blitt debatt-tema nummer ein i Amerika. Men dealen vil koste 100 trillionar dollar, over 10 år – den største utgift i verdssoga til no. Alexandria, om du tek alt dei rike har, er det ikkje nok til å betale for «grøn ny deal». ...

Tidenes gave til verden fra Israel – Vaksine mot kreft?

Publisert:

Et forskerteam i bioteknologi, Accelerated Evolution Biotechnologies Ltd (AEBi), i Israel sier at de har funnet en medisin som virker som et «antibiotisk middel» mot kreft.

Oslo Symposium – grasrotmobiliseing

Publisert:

Vi ser fram til Oslo Symposium 15.-16. mars der verdikonservative krefter møtes til grasrotmobilisering i Norge.

Faneflukt Fra ufødt liv

Publisert:

I 1975 gikk biskop Per Lønning av, i protest mot Stortingets abortpolitikk. Søndagen før abortloven skulle stemmes over i 1978, ble et hyrdebrev fra bispemøtet lest opp fra kirkenes prekestoler over hele Norge.

Ingen Grunn til unntakstilstand?

Publisert:

Trump har fått 1,385 milliarder dollar av Kongressen for å bygge muren mot Mexico. Et grensebarriere som han lovet velgerne da han ble valgt til president. I tillegg har han erklært unntakstilstand. Det gir presidenten rett til å bruke militære ressurser og flytte penger som Kongressen alt har ...

USA utan kyr, burgarar og bilar

Publisert:

Kven hadde trudd at bestemor Nancy Pelosi (79) som vann maktkampen då Representanthuset i USA skulle velje ny leiar, få veker seinare skulle kome i skuggen av «konfirmanten» Alexandria Ocacia-Cortez (29). Ho hadde berre vore folkevald i 19 dagar frå delstaten New York, då ho sette heile ...

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...