Lederartikler

Nummer en-POPstjerne i USA: Ikke ta Jesus ut av skolen

Publisert:

Kanye West, rapper og popstjerne, er ute med nytt nummer en- album og kritiserer dem som fjerner Jesus fra skolen. – Jesus er kongen vår, sier han

Norge bør bli Europas vindkraftnasjon

Lederartikkel:

Norge bør bli Europas vindkraftnasjon

Publisert: - Oppdatert: 16.10.2019 kl 14:03

Liksom Norge har vært Europas oljenasjon og levd vel med det, på første klasse, bør vi bli Europas vindkraftnasjon, før oljen er over. Nå!

Golan er jødeland - og ikkje landet til syriske despotar som myrdar sitt folk

Publisert:

Det er nokon som kan tenkje seg å gi Golan-høgda i Israel til Syria, endå despotane der kontinuerleg har vore med i den arabiske ligaen som ville utslette jødestaten - og no i mange år har ført rein massakerkrig mot eige folk.

Norge leier an i den grøne revolusjonen  – statsminister og miljøminister fronta den godt sist veke

Norge leier an i den grøne revolusjonen – statsminister og miljøminister fronta den godt sist veke

Publisert:

Før opninga av FNś generalforsamling og det nye klima-toppmøtet denne veka, var nye demonstrantar på gatene i 50 land.

Vegfinansiering utan bompengar?

Vegfinansiering utan bompengar?

Publisert:

Vi treng bompengeinstrumentet for å få bygd naudsynte nye vegar som både næringslivet og kollektivtrafikken er desperat avhengig av.

Lurt av læreboka?

Publisert:

Den nye boka frå Veritas Forlag (ein del av Lunde Forlag), «Lurt av læreboken?», er i sanning ei skattkiste for kristen apologetikk (trusforsvar). Den har og fått mykje merksemd. Eit utal myter som går att i lærebøkene, er avdekka i boka, som er skrive av Bjørn Are Davidsen.

Kan bestemødre og bestefedre endeleg synge «seieren er vår»?

Nå går dei store nasjonar og dei unge inn i Ja til livet-kampen

Kan bestemødre og bestefedre endeleg synge «seieren er vår»?

Publisert:

President Trump engasjerer seg i Ja til Livet-kampen globalt – saman med dei største nasjonar på kvart kontinent: Brasil det største landet i Latin-Amerika, Nigeria det største landet i Afrika og Indonesia, det største landet i den muslimske verda. Og Russland det største landet i Europa ...

Gje makta tilbake  til dei folkevalde

Gje makta tilbake til dei folkevalde

Publisert:

Kommuneval betyr mindre og mindre. Byråkratiet har fratatt dei folkevalde meir og meir makt og innflyting dei siste 30 år. Meritokratiet (ekspertstyre) overtar for demokratiet. Difor er folkestyret på retur, som vår kommentator, Dan Odfjell, skriv i artikkel etter artikkel. Fortvila. Med ...

Einig

Publisert:

Sist veke fekk vi ein abortdebatt i NRK, der kyrkja og dei kristne sine argument slapp til i NRK for første gong på lenge. Det skjedde i programmet «Einig», ein god nyskaping der folk får kome til orde.

Bønnelista ved kirkevalget

Lederartikkel:

Bønnelista ved kirkevalget

Publisert: - Oppdatert: 30.08.2019 kl 13:07

Hvordan støtter vi de som trofast står på sin post i Den norske kirke? Å stemme Bønnelista ved kirkevalget er en god strategi.

Barnevernet vi trenger –  og det vi ikke trenger

Barnevernet vi trenger – og det vi ikke trenger

Publisert:

Jørgen Høgetveit skrev i Norge IDAG nylig et innlegg om barnevernet som alle bør lese. Det samme gjelder eldregeneral Jan Pedersens stadige innlegg som tar saken opp på side tre.

Forum åpner

Forum åpner

Publisert: - Oppdatert: 22.08.2019 kl 10:30

Nye Forums første åpningsarrangement var med Salt Bergenskirken. Det ble en minneverdig dag og en opplevelse som ikke vil glemmes.

Valget og de kristne partier

Valget og de kristne partier

Publisert:

De kristne partier trengs mer enn noensinne i politikken – og kristne i alle partier. Hvem skal ellers kjempe for Tro og Frihet – og berede en vei til majoritet? Men hvordan kan de kristne partier ta ut sitt store potensial i Norge ved komunevalg og stortingsvalg? Flagget høyt i masten er ...

Tid for «sionisten» Boris Johnson  til å flytte ambassaden

Tid for «sionisten» Boris Johnson til å flytte ambassaden

Publisert:

Avisen Dagen hadde en fin artikkel sist uke om Boris Johnson. Englands nye statsminister har arbeidet på kibbutzkjøkken som frivillig, og kaller seg «sionist».

Stans Irans trussel

Publisert:

Avisene diskuterer om Englands nye statsminister vil alliere seg med USA for å holde en marinestyrke til beskyttelse av skip i Persiabukta. Ikke minst norske skip er berørt av den iranske aggresjon der.

Sinna promotering – av gode og viktige parti

Publisert:

KrF-arar seier stundom at Norge IDAG er eit PDK-organ. PDK-arar skuldar oss for å vere eit KrF-organ. At vi faktisk støttar alle kristne parti, har ein ikkje fått med seg.

Prinsipielt om kristendom og politikk

Publisert:

Prinsipielt må det vere avstand mellom rolla pressa, og også kyrkjelydane, har og rolla til dei politiske partia. Det korresponderer med eit anna viktig omsyn: Respekten for veljaren som kongen og dronninga av demokratiet.

Vi klarte det - sammen!

Publisert:

Velkommen til åpning av Forum. Vi klarte det! Bankene sviktet, men kristenfolket løftet i flokk.

Er Oslo bedre enn Brüssel?

Publisert:

Da vi sa nei til EU og overstyring fra Brüssel, sa vi ikke ja til at statsmyndightene i Oslo skulle tre inn i denne rollen. Vi sa heller ikke ja til 11000 EU-direktiver som er tredd ned over hodet vårt.

mulla krekar igjen

Publisert:

Han er som «en sten i skoen» for norske myndigheter. Men nå er Najmuddin Faraj Ahmead dømt til 12 års fengsel i Italia. For å ha planglagt terrror.

Hjelp til å forstå tragediene i MIdtøsten

Publisert:

Siste nummer av SMA-Info er fullt av dokumentarisk stoff om hvordan det politiske islam skapte Midtøsten-problemene og lidelsene. Uunnværlig folkeopplysning fra Norges viktigste akademiske tidsskrift.

IS-barna og vår hjelp

Publisert:

IS-barna er barn som Gud har skapt – og nå dør de i flyktningeleirene i Syria, ifølge en firesiders rystende dokumentasjon i Aftenposten nylig. Det er forferdelig.

Flere hundre tusen er frelst

Publisert:

Vi snakket med en egypter i redaksjonen forleden. En kristen egypter. Nå er han misjonær i Syria. Og han forteller at hundretusenvis er frelst. Kurdere, syrere, tyrkere, jordanere. De har gitt opp islam. De finner frihet og fred i møte med Jesus Messias. Det er som et eventyr.

Kampen for tro og frihet - og Veien til majoritet

Kampen for tro og frihet - og Veien til majoritet

Publisert:

Norge IDAG var på konferansen for Tro og Frihet - og veien til majoritet. De vil fullføre den samfunnsreformasjon som «den fjerde store vekkelse», har ført til i USA. Nobelpristager i økonomi, Robert Fogel, beskriver vekkelsens konsekvenser i boka «Den fjerde vekkelse – og ...

De kristne vinner i USA, men taper vi i Norge?

Publisert:

Vi ser i Kulturavisa denne gangen på hvilke fem faktorer som Aftenposten mener gav de kristne seieren i kampen mot avkristning i USA. Men taper vi i Norge, skanse etter skanse, i åndskampen? Hvordan kan det skje i vårt gamle kristne land?

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...