Lederartikler

Langsomt blir Noreg ikkje vårt eige lenger – og Grunnlova, eigedomsrett og fridom blir papir ingen bryr seg om

Publisert:

68-arane tok gradvis over byråkrati sentralt og lokalt, men også dei politiske partia på 70-, 80-, 90- og 2000-talet. Langt inn i rekkene til dei som kallar seg blå, gjekk kulturrevolusjonen til Marcuse og Frankfurtskulen.

Korleis fekk norske skular nulltoleranse for forkynning –  og korleis blei vår kristne 17. mai-fridom rasert

Korleis fekk norske skular nulltoleranse for forkynning – og korleis blei vår kristne 17. mai-fridom rasert

Publisert:

Vi hadde i forrige nummer ein fantastisk reportasje om evangelisten Harald Mydland som fann Brasil heilt åpent for forkynning i skulane – og der han såg både lærarar og elevar gje sitt liv til Jesus.

Den progressive kristendommen – som fann opp framtida

Publisert:

Kristendommen heldt utviklinga og opplysningtida tilbake, seier myten. Kristendommen var reaksjonær og kyrkja heldt vitenskapen attende – inntil renessansemennesket braut seg laus frå kyrja si famn. Først då ein fekk bort trua og kyrkja, kunne det vitskaplege gjennombrotet og opplysingstida ...

Minstepensjonistene må få mer

Publisert:

Fredrik Solvang sørget for i et nytt glitrende NRK/Debatten sist uke å sette søkelys på pensjonene i Norge – for øvrig verdens beste. Pensjonene hos to industri-stormakter som Tyskland og Sverige, kommer ikke i nærheten.

Midtøstenkonfliktens årsak: Islam har forlangt alt

Publisert:

Araberne og islam har til denne dag forlangt alt i Midtøsten-konflikten. Og islams premiss er det samme som hos Mahmoud Abbas i dag. Det skriver muslimen Bassam Tawil, som bor i Midtøsten i SMA-Info. Bladet som forestår den intellektuelle debatt som NRK ikke klarer å ta.

Hva utenriksministeren i Sverige ikke skjønner

Publisert:

Margot Wallstrøm, svensk utenriksminister, sier at det ikke kan bli fred, eller en løsning i Midt-Østen, uten en totstasløsning (intervju i svensk tv søndag for fjorten dager siden).

Ei ny framifrå bok frå eit kristent forlag

Publisert:

Det kjem så mange framifrå bøker frå dei kristne forlaga, med innhald og design i toppklasse, at Noreg ville vere berga – vart dei berre lesne. Dei er fantastiske.

Midtøstenkonfliktens årsak: Islam har forlangt alt

Publisert:

Araberne og islam har til denne dag forlangt alt i Midtøsten-konflikten. Og islams premiss er det samme som hos Mahmoud Abbas i dag. Det skriver muslimen Bassam Tawil, som bor i Midtøsten i SMA-Info, bladet som forestår den intellektuelle debatt som NRK ikke klarer å ta.

Vår røde historie – blottlagt i ny bok

Publisert:

«Revolusjonens barn» heter en bok som er kommet ut – og deler av pressen vil ikke gi den oppmerksomheten den fortjener. For journalistene i de politisk korrekte avisene ser ut til å ha studert for mye i modus Rødt siden 1968. Nå er de kritiske til den kritiske journalistikken.

Hva utenriksministeren i Sverige ikke skjønner

Hva utenriksministeren i Sverige ikke skjønner

Publisert:

Margot Wallstrøm ble inngående intervjuet om Midtøstenkonflikten på svensk tv sist søndag kveld. Og vi holdt på å falle av stolen da vi så på – for den svenske journalisten stilte henne relevante kritiske spørsmål, som man ikke ville ha gjort i URIX eller NRK/Dagsrevyen.

Kvinna som helt – Jakob Oftebro hjå Lindmo

Publisert:

Vi lot oss begeistre då Jakob Oftebro var hjå Lindmo i NRK nyleg, og hylla kvinnen som føder barn som helt. Det var uvanlege toner. Den kanskje fremste unge norske mannlege filmskodespelaren sa at det maskuline kan kun bli maskulint for alvor i teneste og omsorg for kvinna og barnet som blir ...

Stikk i strid med…

Publisert:

-Benjamin Netanjahu og Israel vil okkupere Vestbredden, stikk i strid med internasjonal lov, om de vinner valget. Det var budskapet i NRK-Dagsrevyen dagen før det israelske valget. Men påstanden er feil.

Bøndene blir også gjort til små born av staten – og bør få betre  uttelling i den ikkje-sosialistiske alliansen

Bøndene blir også gjort til små born av staten – og bør få betre uttelling i den ikkje-sosialistiske alliansen

Publisert:

Ein gallup frå Norstat gav den raud-grøne sida 90 mandat, mot 69 til dei borgarlege, nyleg.

Kongen som blør for folket sitt

Lederartikkel:

Kongen som blør for folket sitt

Publisert:

Påsken forteller hva kristendom er for noe. Den handler om kongen som blør for sitt folk. Det er forutsagt alt i den første påsketekst i Bibelen, for 2600 år siden, 600 år før det skjedde, i Jesaja 53. Ved hans sår har vi fått legedom, står det.

Å stå for sannhet – mot propaganda

Publisert:

Å stå for sannhet – mot propaganda er en viktig sak når det gjelder Israels hovedstad, Jerusalem. Det er jødenes by. Alle andre som vil bo der, har bare frihet, trygghet og adgang til sine helligsteder ved at byen er udelt – og tilhører Israel.

Senterpartiet til himmels

Senterpartiet til himmels

Publisert:

Trygve Slagsvold Vedum smiler bredt på alle bilder. Med god grunn. Han har en meningsmåling for mars fra Norstat på 16,9 prosent nylig – et høydepunkt for Senterpartiet.

Regndans eller sunn fornuft?

Publisert:

Audun Lysbakken mener at regjeringens økonomiske politikk ikke fungerer. Siv Jensen sine «luftige teorier» om at skatte-lette betyr positiv effekt på investeringer og flere jobber er like virkningsfulle som om «hun utførte en regndans for å få ned strømprisen», sier Audun.

Vil Arbeidarpartiet gjere oss alle  til «små barn av staten»?

Vil Arbeidarpartiet gjere oss alle til «små barn av staten»?

Publisert:

Jens Kihl, kommentator for BT og Schibsted, skriv om Abeidarpartiet sitt landsmøte sist veke med denne Overskrifta i avisa er: «Små barn av staten».

Kirken og verden – biskopen og tidsånden

Publisert:

Kollega Dagen har skrevet noen kloke ord om støtte til troens sterke forkynner, eksperten på Hans Nielsen Hauge og tidligere UiO-leder Alv Magnus, som biskopen i Borg går sterkt ut mot.

Vekkelsesbyen Orlando

Vekkelsesbyen Orlando

Publisert:

«The Send» den største konferansen for verdenskristenheten, med 90 000 unge deltakere, fant sted i Orlando nylig. Hvorfor er byen i Florida et nytt senter i verdenskristenheten?

Fyller amerikanske kinoar

Publisert:

Ein ny film som underminerer abortindustrien i USA, kom til amerikanske kinoar. Forrige sundag var premieren. Sjokkerte kvinner som ser fakta på film, går no frå pro choice (fri abort) til pro life (Ja til Livet).

Bønnens folk vil fylle alternative lister til kirkemøte-valge

Publisert:

Nå er det snart kirkevalg i Norges største kirkeorganisasjon, Den norske kirke.

Blexit – dei svartes Brexit

Blexit – dei svartes Brexit

Publisert:

Ei ny reformatorisk rørsle av svarte, leia av den unge kvinna og topp-talaren Candace Owens, er på veg i USA. Den svarte reformatoriske vekkinga kan endre USA. Den kan ta frå sosialistane fleirtalet i byane om Candace Owens, den kvinnelege utgåva av Martin Luther King, lukkast.

Amerika slår fast at Golan tilhører Israel

Publisert:

I en rekke avgjørelser har den amerikanske presidenten, Donald Trump, slått fast Israels rett i områder jødene for lenge siden er tildelt i folkeretten. Det gjelder traktatretten etter 1. verdenskrig fra San Remo i 1920, bekreftet av Folkeforbundet i 1922 og gjentatt som fortsatt gyldig i ...

Den kristne gullalderen som kommer

Publisert:

At vi sluttet med sexkaoset til visse dyr og aper, gav oss sivilisasjon, ser vi av et nummer av Illustrert Vitenskap. At vi kristne snart er de eneste som føder barn i Europa, ifølge demografene, holder sivilisasjonen oppe.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...