Lederartikler

Islamismens første bud - hindret freden i Midtøsten

Publisert:

Islamismens første bud er at det er blasfemi å oppgi noe av islams hellige jord. Det vil si de områder som den lengst levende og eldste av alle store imperialismer, islam, en gang har erobret. Tradisjonelt islam lærer at inntil slike områder er erobret tilbake, om det så tar hundreder av år, ...

Den amerikanske revolusjonen for livet

Publisert:

Det skjer en ny revolusjon i USA. Det ufødte barn får retten til liv tilbake. Og kvinnen som fikk gjennom abortloven i 1973, har stilt seg i spissen for Ja til livet-kampen. Hun fant Gud, tilgivelse og den nåde som leger alt. Ingen kan stå seg mot Livets og Nådens krefter.

Her bor det bare helter

Her bor det bare helter

Publisert:

Vi var i Ashkelon-området med Internasjonale kristne ambassade Jerusalem. Her brennes kornmarkene av grønn terrorisme fra Gaza. Her falt også rakettene og drepte israelere, i regnet av 700 raketter nylig, som våre massemedia bagatelliserte med å si at palestina-arabere og israelere «skjøt ...

Vil vår kultur gå under utan Kristus?

Publisert:

Hanne Nabintu Herland tek opp spørsmålet i boka «Babylon. Hvordan Vesten mistet sin storhet». Mange ekspertar, dei fremste på demografi, historie og samfunnsforsking snakkar om kulturnedgang no.

Det korsmerkede flagg er ennå med oss!

Publisert:

Vi er takknemlig for at det korsmerkede flagg er ennå med oss. Ikke bare 17. mai, men hele året. Det peker mot vekkelse og reformasjon. Og det minner oss om hva Kristus betød i krisetider for landet før.

Jobb til langt over 70 år

Publisert:

Det som er helt sikkert, er at flere må jobbe lenger i fremtiden. For at pensjonssystemet skal klare byrdene av flere og flere pensjonister, og færre og færre unge, bør mange stå i jobb til de er over 70 år. De gode nyhetene er at vi blir stadig friskere og lever lenger.

Minstepensjonistene skal ha mer i ny pensjonsreform

Publisert:

Pensjonssaken skal nå opp igjen etter et godt initiativ fra Solbergregjeringen, som har gjort mer enn noe andre for å heve minstepensjonene. Men en ny pensjonsjustering bør gi minstepensjonistene enda mer.

Flerkildejournalistikk og objektivitet i NRK

Flerkildejournalistikk og objektivitet i NRK

Publisert:

Dagsrevyens Yama Wolasmal er bra, men han bør få en parhest i Dagsrevyen fra Israels venner – så vi kan få flerkilde-journalstikk og objektivitet i NRK.

Langsomt blir Noreg ikkje vårt eige lenger – og Grunnlova, eigedomsrett og fridom blir papir ingen bryr seg om

Publisert:

68-arane tok gradvis over byråkrati sentralt og lokalt, men også dei politiske partia på 70-, 80-, 90- og 2000-talet. Langt inn i rekkene til dei som kallar seg blå, gjekk kulturrevolusjonen til Marcuse og Frankfurtskulen.

Korleis fekk norske skular nulltoleranse for forkynning –  og korleis blei vår kristne 17. mai-fridom rasert

Korleis fekk norske skular nulltoleranse for forkynning – og korleis blei vår kristne 17. mai-fridom rasert

Publisert:

Vi hadde i forrige nummer ein fantastisk reportasje om evangelisten Harald Mydland som fann Brasil heilt åpent for forkynning i skulane – og der han såg både lærarar og elevar gje sitt liv til Jesus.

Den progressive kristendommen – som fann opp framtida

Publisert:

Kristendommen heldt utviklinga og opplysningtida tilbake, seier myten. Kristendommen var reaksjonær og kyrkja heldt vitenskapen attende – inntil renessansemennesket braut seg laus frå kyrja si famn. Først då ein fekk bort trua og kyrkja, kunne det vitskaplege gjennombrotet og opplysingstida ...

Minstepensjonistene må få mer

Publisert:

Fredrik Solvang sørget for i et nytt glitrende NRK/Debatten sist uke å sette søkelys på pensjonene i Norge – for øvrig verdens beste. Pensjonene hos to industri-stormakter som Tyskland og Sverige, kommer ikke i nærheten.

Midtøstenkonfliktens årsak: Islam har forlangt alt

Publisert:

Araberne og islam har til denne dag forlangt alt i Midtøsten-konflikten. Og islams premiss er det samme som hos Mahmoud Abbas i dag. Det skriver muslimen Bassam Tawil, som bor i Midtøsten i SMA-Info. Bladet som forestår den intellektuelle debatt som NRK ikke klarer å ta.

Hva utenriksministeren i Sverige ikke skjønner

Publisert:

Margot Wallstrøm, svensk utenriksminister, sier at det ikke kan bli fred, eller en løsning i Midt-Østen, uten en totstasløsning (intervju i svensk tv søndag for fjorten dager siden).

Ei ny framifrå bok frå eit kristent forlag

Publisert:

Det kjem så mange framifrå bøker frå dei kristne forlaga, med innhald og design i toppklasse, at Noreg ville vere berga – vart dei berre lesne. Dei er fantastiske.

Midtøstenkonfliktens årsak: Islam har forlangt alt

Publisert:

Araberne og islam har til denne dag forlangt alt i Midtøsten-konflikten. Og islams premiss er det samme som hos Mahmoud Abbas i dag. Det skriver muslimen Bassam Tawil, som bor i Midtøsten i SMA-Info, bladet som forestår den intellektuelle debatt som NRK ikke klarer å ta.

Vår røde historie – blottlagt i ny bok

Publisert:

«Revolusjonens barn» heter en bok som er kommet ut – og deler av pressen vil ikke gi den oppmerksomheten den fortjener. For journalistene i de politisk korrekte avisene ser ut til å ha studert for mye i modus Rødt siden 1968. Nå er de kritiske til den kritiske journalistikken.

Hva utenriksministeren i Sverige ikke skjønner

Hva utenriksministeren i Sverige ikke skjønner

Publisert:

Margot Wallstrøm ble inngående intervjuet om Midtøstenkonflikten på svensk tv sist søndag kveld. Og vi holdt på å falle av stolen da vi så på – for den svenske journalisten stilte henne relevante kritiske spørsmål, som man ikke ville ha gjort i URIX eller NRK/Dagsrevyen.

Kvinna som helt – Jakob Oftebro hjå Lindmo

Publisert:

Vi lot oss begeistre då Jakob Oftebro var hjå Lindmo i NRK nyleg, og hylla kvinnen som føder barn som helt. Det var uvanlege toner. Den kanskje fremste unge norske mannlege filmskodespelaren sa at det maskuline kan kun bli maskulint for alvor i teneste og omsorg for kvinna og barnet som blir ...

Stikk i strid med…

Publisert:

-Benjamin Netanjahu og Israel vil okkupere Vestbredden, stikk i strid med internasjonal lov, om de vinner valget. Det var budskapet i NRK-Dagsrevyen dagen før det israelske valget. Men påstanden er feil.

Bøndene blir også gjort til små born av staten – og bør få betre  uttelling i den ikkje-sosialistiske alliansen

Bøndene blir også gjort til små born av staten – og bør få betre uttelling i den ikkje-sosialistiske alliansen

Publisert:

Ein gallup frå Norstat gav den raud-grøne sida 90 mandat, mot 69 til dei borgarlege, nyleg.

Kongen som blør for folket sitt

Lederartikkel:

Kongen som blør for folket sitt

Publisert:

Påsken forteller hva kristendom er for noe. Den handler om kongen som blør for sitt folk. Det er forutsagt alt i den første påsketekst i Bibelen, for 2600 år siden, 600 år før det skjedde, i Jesaja 53. Ved hans sår har vi fått legedom, står det.

Å stå for sannhet – mot propaganda

Publisert:

Å stå for sannhet – mot propaganda er en viktig sak når det gjelder Israels hovedstad, Jerusalem. Det er jødenes by. Alle andre som vil bo der, har bare frihet, trygghet og adgang til sine helligsteder ved at byen er udelt – og tilhører Israel.

Senterpartiet til himmels

Senterpartiet til himmels

Publisert:

Trygve Slagsvold Vedum smiler bredt på alle bilder. Med god grunn. Han har en meningsmåling for mars fra Norstat på 16,9 prosent nylig – et høydepunkt for Senterpartiet.

Regndans eller sunn fornuft?

Publisert:

Audun Lysbakken mener at regjeringens økonomiske politikk ikke fungerer. Siv Jensen sine «luftige teorier» om at skatte-lette betyr positiv effekt på investeringer og flere jobber er like virkningsfulle som om «hun utførte en regndans for å få ned strømprisen», sier Audun.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...