Lederartikler

Kamp for familien på nyttårskonferanse Med KKN og topptalere fra Europa

Publisert:

Noen av de fremste forkjempere for familieretten som den kristne kirke har i Europa, kommer til Kristen Koalisjonens nyttårkonferanse i Oslo, fredag 4. og lørdag 5. januar.

Først til å gratulere

Publisert:

Kristen Koalisjon Norge kunne gratulere Silje Garmo etter at hun hadde fått asyl i Polen for seg og sitt barn. En betydningsfull seier var vunnet.

Samrøre av Dag og Tid og Dagen?

Publisert:

De er ikke snill med oss - for å si det pent. Redaktør Vebjørn Selbekk i Dagen hevder, i følge Dag og Tid, at Norge IDAG forsvarer predikanter «samme hva de gjør». Dette må jo være feilsitat, og misbruk av redaktør Selbekk. Han er for intelligent til å ha sagt noe slikt.

En nobelprisvinner og sann helt om Bibelen

Lederartikkel:

En nobelprisvinner og sann helt om Bibelen

Publisert: - Oppdatert: 14.12.2018 kl 14:22

– Bibelen er ikke bare en rekke fortellinger, sier doktor Denis Mukwege i et tv-program. Bibelen er en bok som reiser folk opp. Gud vil reise deg opp av støvet og plassere deg blant konger og fyrster, halleluja. Slik snakker doktor Mukwege til menigheten sin i Kongo. Han behandler voldtatte ...

«SENDT» – ei bok om misjonsraketten, Ordet om Korset, som gjekk ut i verda

«SENDT» – ei bok om misjonsraketten, Ordet om Korset, som gjekk ut i verda

Publisert:

Boka «SENDT», med Espen Ottosen som redaktør, og undertittel «Et portrett av Norsk Luthersk Misjonssamband», er ein av nyskapingane på bokfronten. Det flotte omslaget syner korset sendt som ein rakett ut på den blå himmelen, ein flott illustrasjon av den viktigaste saka i verda, misjon.

Bøker som glitrar på  julehimmelen– og forlag med  stjerne på stjerne

Bøker som glitrar på julehimmelen– og forlag med stjerne på stjerne

Publisert:

Vi har sagt det før og seier det om att: Vi skjønar ikkje korleis våre kristne forlag, stadig fleire i talet, kan levere så mange førsteklasses bøker med så godt utstyr og lay-out som dei gjer. Til den vesle norske språkmarknaden.

Toleranse for alle, men ikke for Kristne

Publisert:

I den nye, viktige boka om åndskampen, «DET NYE BABYLON, hvordan Vesten mistet sin storhet», viser Hanne Nabintu Herland hvordan noen vil bryte ned tradisjonell moral, ekteskap, familie og avskaffe Gud. Vi får vite hvorfor Marcuse og Frankfurt-skolen vil det.

«Engasjert til jeg ligger på min Frelsers gravlund»

Økonomi og miljøvern:

«Engasjert til jeg ligger på min Frelsers gravlund»

Publisert:

Det sa Erik Solheim, hjemvendt nordmann, etter å ha vært FNs miljøsjef og fått sparken. I et intervju med Ole Torp i NRK tok han et oppgjør både med FN-systemet og norsk teoretisk miljøbevegelse. Det var overbevisende.

Kvar skal dette ende? Vil vi, dersom vi tapar kampen mot  abortlova, få eit nytt kristent fleirtall i Europa – på rekordtid?

Kvar skal dette ende? Vil vi, dersom vi tapar kampen mot abortlova, få eit nytt kristent fleirtall i Europa – på rekordtid?

Publisert: - Oppdatert: 05.12.2018 kl 10:23

Det blei hysterisk rundt om då KrF ville innføre ein anti-rasistisk punkt i abortlova paragraf 2 c. Mot sorteringssamfunnet. Mot fosterdrap på dei med Downs syndrom.

Norsk pengebruk i Midtøsten

Publisert:

Hvorfor sender Norge pengene sine bare til den ene siden i Midtøstenkonflikten, palestina-araberne? Og hvordan kan norske og vestlige penger gå til å skape 1000 dollarmillionærer i Gaza (ifølge Barry Shaws bok Fakta om BDS).

Nei til UndersKrift 10. Desember

Publisert:

Regjeringa må ikkje skrive under FNs migrasjonavatale. Dei har ikkje fullmakt til det.

Hvordan Vesten vant

Publisert:

– Det er i dag konsens (enighet) mellom, historikere, filosofer og til og med vitenskapsforskere om at virkelig vitenskap oppstod bare én gang: I Europa. Det sier verdensledende religionssosiolog Rodney Stark.

Gir svensk politisk krise kristent gjennombrudd?

Publisert:

Sverige gikk etter riksdagsvalget inn i en politisk krise der ingen til nå har klart å danne regjering. Er løsningen en regjering som består av partiene som svarer til det norske Høyre (Moderaterna) og det norske KrF (Kristendemokratene, KDS)?

De fattige mot de grønne

De fattige mot de grønne

Publisert:

Vi så sist uke igjen tv-bilder av brann på Champs-Elysees midt i Paris. Det er å ta for lett på det å si at i Paris brenner de biler ved hver misnøye. Denne gangen er konflikten spesiell. Den kom fra Facebook. Ikke fra den organiserte venstresiden som vanlig, men fra de fattige i landet.

Ta av deg hatten for jødene!

Ta av deg hatten for jødene!

Publisert:

Dette må ikke kirken i dag glemme. Det er hva Gud sier til menigheten i Rom. Ta av deg hatten for dette folket. Ikke ros deg mot dem. Stig ned av din høye hest for dette folk, takk dem. Det sa Dag Øyvind Juliussen på det store Israelseminaret i M40. Det er en betimelig påminnelse etter 40 år ...

Borti barten bra bok: Kristendommens Triumf

– Den største grasrotrørsla i historia

Borti barten bra bok: Kristendommens Triumf

Publisert:

Det er ei borti barten bra bok vi har fått frå Amerikas fremste skoleteolog, Bart Ehrman i år. Og tittelen på boka er også Norge IDAGs konklusjon på kyrkje- og verdssoga til no: Kristendommens triumf. Korleis ein forboden religion feide over jorda («The Triumph of Christianity – how a ...

Se på dette oppslaget!

Lederartikkel:

Se på dette oppslaget!

Publisert: - Oppdatert: 22.11.2018 kl 15:27

Et aborthysteri er utløst landet rundt, med demonstrasjoner i 30 byer, sies det. Den foran Stortinget sist lørdag skal ha samlet 8000. Ledere i landets aviser har varmt støttet abortloven.

Michelet og Lindmo opplyste Norge

Lederartikkel:

Michelet og Lindmo opplyste Norge

Publisert: - Oppdatert: 21.11.2018 kl 14:15

Krystallnatt-markeringene 9. november satte igjen fokus på norsk anti-semittisme – blant annet passiviteten fra nordmenn når tyskerne utførte deportasjoner av jøder under krigen.

NRK gjør igjen Israel som forsvarer seg, til angriperen

Publisert:

Vi har nettopp sett over 400 raketter sendt fra Gaza og Hamas inn over Israel.

Varaordføreren som så klart – og burde sittet ved kongens bord

Publisert:

Nylig kunne Aftenposten avsløre hvorfor barnevernet har gått helt skjevt som system – og er ute av kontroll. Denne avsløringen på førstesiden til landets største avis er en seier for Marita Moltu, varaordfører i Bergen.

Hvorfor vil ingen høre på Donald Trump?

Hvorfor vil ingen høre på Donald Trump?

Publisert:

Donald Trump får gjennomgå i media fordi han har sagt at brannene i California skyldes dårlig skogforvaltning. Det er jo allerede opplest og vedtatt at alle katastrofer skylder menneskeskapt klimaoppvarming.

En veldig bok – en revolusjon i kristen tenkning

Publisert:

En fredag nå i november dumpet denne boka ned på skrivebordet vårt – og all ukens tretthet fordunstet på fem minutter. Vi måtte bare lese. Vi følte det som Augustin i sin tid hørte ordene: Ta og les! Tittelen er «Boken som skapte din verden».

KrF vekket norge for ja til livet Gratulerer!

KrF vekket norge for ja til livet Gratulerer!

Publisert:

Vi må bare gratulere KrF fordi de fikk fram en ny abortdebatt her i landet. Og vi fikk bekreftet at Erna er stjerna, og at helseminister Bent Høie fulgte henne. Men iltre medier og all slag organisasjoner som gikk til felts mot hennes fornuftige tanker om endring i abortloven.

De unge til israel

Publisert:

Den legendariske Dagen-redaktøren, Arthur Berg, skrev annenhver dag om å kristne tanken – og annen hver dag om å elske Israel. Styremøter og generalforsamlinger i Dagen ble det rene rabalder. Noen mente dette ble for mye av det gode – i en avis de ønsket å tilpasse nye lesere.

Journalistikkens syv dødssynder, NRK og de kristne parhestene

Publisert:

En leser kontaktet oss denne uke og fortalte at han hadde ringt opp til en kristen dagsavis og sagt at de ikke måtte være så slem med Visjon Norge og Norge IDAG. Noen kolleger har gjort til vane å være negativ og angripe andre kristne.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Norge IDAG bruker cookies (informasjonskapsler) til å personalisere annonser og forbedre nettstedet. Ved å benytte nettstedet aksepterer du at vi kan sette cookies i din nettleser.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...