Lederartikler

Kvifor er kapitalisme eit skjellsord?

Publisert:

– Kapitalismen utfører det som mange regjeringar påstår at dei skal få til: Løfte opp dei fattige, auke vår kjensle av humanitet, redusere framandfrykt og barrierer mellom folkegrupper og nasjonar, oppmuntre til samhandling, medkjensle og kreativitet og la alle bruke sine talent i livet.

Ta ikkje feil av englar i kvitt – dei kan ha raudt hjarte

Ta ikkje feil av englar i kvitt – dei kan ha raudt hjarte

Publisert:

Under «State of the union»-talen til president Trump sat Alexandria Ocacia Cortez og hennar raude kvinner samla i salen i kvite drakter – som ein protest mot Donald Trump.

vekkelse må redde religionsfriheten

Publisert:

Den norske religionsfriheten ble truet av Forbrukertilsynet. De trakk seg heldigvis tilbake etter mange uker mens vi ventet i spenning. Ingen dagsbøter for bønn for syke. Takk!

Trump på vei mot et økonomisk mirakel?

Publisert:

Trump gir nå Amerika et økonomisk mirakel, som kan bidra til å betale gjelden på 22 trillioner dollar og finansiere ny velferd.

Kan Jesus innta Oslo, som han inntar Miami?

Publisert:

Jesus inntar Miami. Det var første inntrykk da vi nettopp var i USAs New York i sør, Miami, en by som cubanerne har gjort til sentrum for evangeliseringen av Latin-Amerika. På sørspissen av Florida.

Det arabiske oljevåpen er borte

Publisert:

Nå eksisterer ikke det arabiske oljevåpen mer. Trump kunne fortelle i sin tale til nasjonen at USA nå er selvforsynt med olje. USA er blitt verdens største oljeprodusent – og også oljeeksportør, sa Trump. Amerika har altså ingen interesse i å kjøpe olje fra Midtøsten lenger. ...

Happy birthday to judah!

Publisert:

Jøde og holocaustoverlevende, Judah, ble hyllet med bursdagssangen i Amerika tirsdag 5. februar. Det var ingen hvem som helst som hadde invitert ham, men den amerikanske presidenten. Og det var ikke hvor som helst det skjedde, men i den amerikanske nasjonalforsamlingen. De stemte spontant i ...

Presidentkandidaten som kommer til Oslo Symposium

Publisert:

Norge IDAG har tidligere presentert Michele Bachmann som den beste presidentkandidaten i Amerika. Og hun kommer nå til Oslo Symposium. Det er en stor begivenhet.

Morsdagen bør oppgraderes

Publisert:

Bladet «Lys» fra Akademi for Kristen Folkeopplysning kommer hvert år til morsdagen med stoff om de verdier som bygger en nasjon. Vi føler det når vi ser på bildene, og vi møter det i tekstene. Men vi ser ikke mye om morsdagen i media.

Jubileums-kampanjen for Norge IDAG

Jubileums-kampanjen for Norge IDAG

Publisert:

«Hvis vi ikke henger sammen, blir vi hengt hver for oss,» sier et ordtak. Kristne må stå sammen – det er veien til seier.

Vekkelse og samfunnsreformasjon – Eneste redning

Publisert:

Vekkelse og samfunnsreformasjon er vårt største behov. Mens antall kristne vokser – i enorme globale vekkelser verden over – som religionssosiologen Rodney Stark dokumenterer i bøker som «Kristendommens Triumf», blir Norge mer og mer avkristnet. Religiøst sett holder vårt land på å bli ...

Kåre Kristiansens siste tanker

Publisert:

På slutten av sitt meget aktive liv ringte KrF-høvdingen Kåre Kristiansen (KK) den som skriver disse linjer – og tok opp et viktig spørsmål. Vi snakket ofte sammen da undertegnede var sekretær da KK samlet inn 20 000 underskrifter for å flytte den norske ambassaden i Israel til Jerusalem, ...

«Demokratene» foreslår barnedrap i USA

«Demokratene» foreslår barnedrap i USA

Publisert:

I stater styrt av Det demokratiske parti i USA foreslår man nå lov om abort fram til fødselen, noe som har ført til en diskusjon om infanticid, eller barnedrap. New York har alt vedtatt en slik lov.

Regjeringsdannelsen – en bragd

Publisert:

Det er en bragd å ha samlet fire av de borgerlige partier i regjering, selv om «de røde» i KrF streket til siste stund. En eneste stemme reddet regjeringen i KrFs landsstyre.

Religionsfriheten forsatt i fare

Publisert: - Oppdatert: 26.01.2019 kl 11:18

Religionsfriheten er i fare her i landet – så lenge tre statlige tilsyn får lov å herje med en som går rundt og gjør godt, og forkynner og helbreder syke som Jesus gjorde.

Olav Thon viser hva eldre kan

Publisert:

95-åringen Olav Thon, som fortsatt daglig styrer Norges mest kjente hotell- og eiendomselskap, og er på jobb hver dag, var å se i skiløypa sist uke – på tv. Thon har tidligere, i høy alder, gått 300 mil på ski om vinteren. Det er Norge på langs.

Hvordan kan det skje i Norge?

Publisert:

En knivstikker-terrorist på 20 år kom til oss via Sverige fra et muslimsk område i Russland. Han skaffer seg en kniv som det første han gjør i landet vårt. Så går rett ned i en Kiwibutikk midt i Oslo og stikker ned en ung kvinne på 25 år, som står i kassen og skal betale.

Då Kvite-Krist skapte Noreg

Publisert:

Kong Olav og biskop Grimkjell kjempa for Kvite-Krist, då Norge vart kristna. Men kvifor gav bispane opp Kingdom-ideane som skapte Noreg?

Trumps sanksjoner mot Iran virker

Publisert:

En tv-reportasje denne uken viste at prisene stiger dramatisk i Iran, de både tredobles og firedobles. Misnøyen rammer mullah-regimet, som har lagt seg ut med USA, og ikke vil avstå fra å bygge kjernefysiske våpen, som de før har sagt de ønsker å utslette Israel med.

Prisen som minst gravende avis: VG

Publisert:

Om vi skal dele ut pris for minst gravende avis i fjor, blir det VG. De sendte en journalist til India for å skandalisere en av Norges fremste predikanter og u-hjelpere.

Facebook må stoppe hatet

Publisert:

Facebook er det eneste nyhetsmedium store folkemasser i verden har, og det er fullt av oppfordringer til å hate og drepe mennesker, fortalte en utenlandsk dokumentar vist på VG-tv nylig.

Spar 70 prosent av strømregningen

Publisert:

En glad nordmann var på tv sist uke fordi han hadde spart 70 prosent av strømregningen ved å produere sin egen strøm ved hjelp av solpaneler.

Norge må kutte 200 millioner til UNWRA – og følge USA og EU i kampen mot terror

Publisert:

I Israels Røst summerte man nylig opp hvorfor USA og EU kutter hundrevis av millioner støtte til de palestinske UNWRA-skolene. De skulle være i FNs og samforståelsens ånd.

Frp bør få utenriksdepartementet og KrF finans

Lederartikkel:

Frp bør få utenriksdepartementet og KrF finans

Publisert: - Oppdatert: 09.01.2019 kl 17:24

Det er gledeleg at regjeringsforhandlingane endeleg er i gang – etter det historiske slaget mellom dei raude og dei blå i KrF. Forhandlingane tek plass på Granavolden Gjestgiveri på Hadeland. Her skal det altså skipast ei heilt ny regjering. Då er det viktig å setje saman det beste ...

Umulig for småbedriftene

Publisert:

Finansdepartementet har innført skatt på bonuspoeng ved flyreiser fra årsskiftet av. Det er en umulig ordning å administrere og kontrollere for småbedriftene som trenger et mer næringsvennlig klima. Og det gjør halve det norske folk til småkriminelle.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...