Lederartikler

Siv Jensen vår beste utanrikspolitikar?

Publisert:

Frp-leiar Siv Jensen har for lenge sidan sett seg inn i FN-systemet, og skrive ei utruleg god innføring i det.

Klare kristen kultursignaler i nyttårs-talene til konge og statsminister

Publisert:

Kongens og statsministerens taler ved nyttår gav signaler som er viktige for en gammel kristen nasjon. Vi skylder vår suksess de seks kristne vinner-apper, slik verdensledende professor Niall Ferguson sier i sin bok «Sivilisasjon».

Kristen seier i Norge i vårt århundre?

Publisert:

Som kristne i Norge må vi gjøre oss klare. Vi må bygge media, skoler, apologetikk for en ny tid. Vi må gjøre klart for vekkelse og menighetsplanting. Den kristne koalisjonen Norge inspirerer også nye politikere. Den var 4.-5. januar samlet til strategikonferanse med Leo van Dousbourg, en av ...

Kommer enda en seier for de kristne i Amerika i år?

Publisert:

I Amerika er man allerede klar for Ja til livet-revolusjonen. Den erstatter den mislykte sosialistiske revolusjonen, som truer eksistensen til land og riker. Med dramatisk nedgang i folketallet.

Hvorfor vi trenger en kristen koalisjon

Publisert:

Hvis ikke vi henger sammen, blir vi hengt hver for oss, sier et ord. Kristne må stå sammen – det er veien til seier. Norge IDAG ble til ut fra dette program. For å trene «influensere», som noen sier i dag, trenger vi koalisjoner. Der kristne kan stå sammen i ideologisk tenkning i hvert ...

Statsministeren tar hensyn til familien i ny barnevernslov

Publisert:

Statsministeren vil legge vekt på barn og familie. Hun sa det i sin nyttårstale. Det var den beste nyttårsgave vi kunne tenke oss – med nye signaler også om barnevernet. Det kommer endring i loven.

journalistikk truet religionsfriheten

Publisert:

Forfølgelsesjournalistikk førte til en trussel mot religionsfriheten i fjor. 40 sider i VG hengte ut en norsk predikant som gjorde det Jesus gir sine disipler i oppdrag i evangeliene i NT, nemlig forkynne og helbrede i Jesu navn. Politiet henla saken etter påtale, begjært av Helsedirektoratet. ...

Kan den negative debatten i fjor – gi en viktig uhjelps-diskusjon i år?

Publisert:

Da misjonær Marie Monsen var i Kina og bad blant røvere, var det slik at hvis røverne gikk til angrep på og ødela en misjonsstasjon, så gav en røverne skylden. VG innførte en ny regel i u-hjelps journalistikken i fjor, nemlig den at misjonæren, Svein-Magne Pedersen, har skylden. Ikke ...

Et begivenhetsrikt år

Publisert:

2018 var året da det store hendte. USA flyttet ambassaden til Jerusalem, og flere land vil følge opp. Jødene fikk anerkjennelse av sin 3000 år gamle hovedstad. Det er rettferdig.

Gjelder ikke Guds allmakt på telefon?

Publisert:

Et av VGs angrep på Norges svar på Billy Graham, Svein- Magne Pedersen, er nesten litt morsomt. VG ser ut til å bygge på et aksiom (forutsetning) om at Guds allmakt ikke er tilstrekkelig til å kunne helbrede på telefonen.

HVA VIL VG GJØRE FOR Indias forlatte barn?

Publisert:

Verdens lidende barn må stå på toppen av prioriteringslisten i et nytt år. VG som angrep norsk misjonshjelp til India i fjor, kan oppfordre sine lesere til å gi til Indias forlatte barn i 2019.

Bevis på bevis – men når skal media si det?

Publisert:

SMA-Info er ute med nytt nummer – og ny genial førsteside som alltid. Denne gang avbildes et vektlodd, en beka, fra det første tempels tid, som ble funnet i jordmasser fra en arkeologisk utgraving ved Tempelmuren i Jerusalem. Tempelskatten jødene betalte, ifølge 2. Mosebok 30:13, var en halv ...

Århundret der kyrkjer blir fulle for første gang – og heile folket høyrer juleevangeliet

Lederartikkel:

Århundret der kyrkjer blir fulle for første gang – og heile folket høyrer juleevangeliet

Publisert:

Åndskampen rasar for tida. Og jo nærmare jul vi har kome, jo meir intens blei kristenforfølginga i det året vi har bak oss.

hva er verdens filosofer uten julen?

Publisert:

Verdens filosofer har brukt de 200 siste år for å undersøke hva vi kan vite ut fra den rene fornuft, ved fornuft alene, uten tro

... Og lyset skinner i mørket

Lederartikkel:

... Og lyset skinner i mørket

Publisert: - Oppdatert: 24.12.2018 kl 13:33

Det som gjør en glad i julen, er å tenke på Jesus som er født – vår Frelser. Det som gjør oss nedstemt i julen, er å se deler av det verdslige nyhetsbildet.

Kampen står om religionsfridomen

Publisert:

Vi har i Norge IDAG i 2018 vore kritisk til pressa som på mest overfladiske vis attakkerer kristne. Vi såg det igjen i vårt kjære Dag og Tid sist veke. Vi har vore skribent der ein gong. Og vi har lese avisa grundig dei siste åra. Vi har jo supplert med ei eiga nynorsk avis i Norge IDAG, som ...

Kamp for familien på nyttårskonferanse Med KKN og topptalere fra Europa

Publisert:

Noen av de fremste forkjempere for familieretten som den kristne kirke har i Europa, kommer til Kristen Koalisjonens nyttårkonferanse i Oslo, fredag 4. og lørdag 5. januar.

Først til å gratulere

Publisert:

Kristen Koalisjon Norge kunne gratulere Silje Garmo etter at hun hadde fått asyl i Polen for seg og sitt barn. En betydningsfull seier var vunnet.

Samrøre av Dag og Tid og Dagen?

Publisert:

De er ikke snill med oss - for å si det pent. Redaktør Vebjørn Selbekk i Dagen hevder, i følge Dag og Tid, at Norge IDAG forsvarer predikanter «samme hva de gjør». Dette må jo være feilsitat, og misbruk av redaktør Selbekk. Han er for intelligent til å ha sagt noe slikt.

En nobelprisvinner og sann helt om Bibelen

Lederartikkel:

En nobelprisvinner og sann helt om Bibelen

Publisert: - Oppdatert: 14.12.2018 kl 14:22

– Bibelen er ikke bare en rekke fortellinger, sier doktor Denis Mukwege i et tv-program. Bibelen er en bok som reiser folk opp. Gud vil reise deg opp av støvet og plassere deg blant konger og fyrster, halleluja. Slik snakker doktor Mukwege til menigheten sin i Kongo. Han behandler voldtatte ...

«SENDT» – ei bok om misjonsraketten, Ordet om Korset, som gjekk ut i verda

«SENDT» – ei bok om misjonsraketten, Ordet om Korset, som gjekk ut i verda

Publisert:

Boka «SENDT», med Espen Ottosen som redaktør, og undertittel «Et portrett av Norsk Luthersk Misjonssamband», er ein av nyskapingane på bokfronten. Det flotte omslaget syner korset sendt som ein rakett ut på den blå himmelen, ein flott illustrasjon av den viktigaste saka i verda, misjon.

Bøker som glitrar på  julehimmelen– og forlag med  stjerne på stjerne

Bøker som glitrar på julehimmelen– og forlag med stjerne på stjerne

Publisert:

Vi har sagt det før og seier det om att: Vi skjønar ikkje korleis våre kristne forlag, stadig fleire i talet, kan levere så mange førsteklasses bøker med så godt utstyr og lay-out som dei gjer. Til den vesle norske språkmarknaden.

Toleranse for alle, men ikke for Kristne

Publisert:

I den nye, viktige boka om åndskampen, «DET NYE BABYLON, hvordan Vesten mistet sin storhet», viser Hanne Nabintu Herland hvordan noen vil bryte ned tradisjonell moral, ekteskap, familie og avskaffe Gud. Vi får vite hvorfor Marcuse og Frankfurt-skolen vil det.

«Engasjert til jeg ligger på min Frelsers gravlund»

Økonomi og miljøvern:

«Engasjert til jeg ligger på min Frelsers gravlund»

Publisert:

Det sa Erik Solheim, hjemvendt nordmann, etter å ha vært FNs miljøsjef og fått sparken. I et intervju med Ole Torp i NRK tok han et oppgjør både med FN-systemet og norsk teoretisk miljøbevegelse. Det var overbevisende.

Kvar skal dette ende? Vil vi, dersom vi tapar kampen mot  abortlova, få eit nytt kristent fleirtall i Europa – på rekordtid?

Kvar skal dette ende? Vil vi, dersom vi tapar kampen mot abortlova, få eit nytt kristent fleirtall i Europa – på rekordtid?

Publisert: - Oppdatert: 05.12.2018 kl 10:23

Det blei hysterisk rundt om då KrF ville innføre ein anti-rasistisk punkt i abortlova paragraf 2 c. Mot sorteringssamfunnet. Mot fosterdrap på dei med Downs syndrom.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...