Norge IDAG

Lederartikler

Borti barten bra bok: Kristendommens Triumf

– Den største grasrotrørsla i historia

Borti barten bra bok: Kristendommens Triumf

Publisert:

Det er ei borti barten bra bok vi har fått frå Amerikas fremste skoleteolog, Bart Ehrman i år. Og tittelen på boka er også Norge IDAGs konklusjon på kyrkje- og verdssoga til no: Kristendommens triumf. Korleis ein forboden religion feide over jorda («The Triumph of Christianity – how a ...

Se på dette oppslaget!

Lederartikkel:

Se på dette oppslaget!

Publisert: - Oppdatert: 22.11.2018 kl 15:27

Et aborthysteri er utløst landet rundt, med demonstrasjoner i 30 byer, sies det. Den foran Stortinget sist lørdag skal ha samlet 8000. Ledere i landets aviser har varmt støttet abortloven.

Michelet og Lindmo opplyste Norge

Lederartikkel:

Michelet og Lindmo opplyste Norge

Publisert: - Oppdatert: 21.11.2018 kl 14:15

Krystallnatt-markeringene 9. november satte igjen fokus på norsk anti-semittisme – blant annet passiviteten fra nordmenn når tyskerne utførte deportasjoner av jøder under krigen.

NRK gjør igjen Israel som forsvarer seg, til angriperen

Publisert:

Vi har nettopp sett over 400 raketter sendt fra Gaza og Hamas inn over Israel.

Varaordføreren som så klart – og burde sittet ved kongens bord

Publisert:

Nylig kunne Aftenposten avsløre hvorfor barnevernet har gått helt skjevt som system – og er ute av kontroll. Denne avsløringen på førstesiden til landets største avis er en seier for Marita Moltu, varaordfører i Bergen.

Hvorfor vil ingen høre på Donald Trump?

Hvorfor vil ingen høre på Donald Trump?

Publisert:

Donald Trump får gjennomgå i media fordi han har sagt at brannene i California skyldes dårlig skogforvaltning. Det er jo allerede opplest og vedtatt at alle katastrofer skylder menneskeskapt klimaoppvarming.

En veldig bok – en revolusjon i kristen tenkning

Publisert:

En fredag nå i november dumpet denne boka ned på skrivebordet vårt – og all ukens tretthet fordunstet på fem minutter. Vi måtte bare lese. Vi følte det som Augustin i sin tid hørte ordene: Ta og les! Tittelen er «Boken som skapte din verden».

KrF vekket norge for ja til livet Gratulerer!

KrF vekket norge for ja til livet Gratulerer!

Publisert:

Vi må bare gratulere KrF fordi de fikk fram en ny abortdebatt her i landet. Og vi fikk bekreftet at Erna er stjerna, og at helseminister Bent Høie fulgte henne. Men iltre medier og all slag organisasjoner som gikk til felts mot hennes fornuftige tanker om endring i abortloven.

De unge til israel

Publisert:

Den legendariske Dagen-redaktøren, Arthur Berg, skrev annenhver dag om å kristne tanken – og annen hver dag om å elske Israel. Styremøter og generalforsamlinger i Dagen ble det rene rabalder. Noen mente dette ble for mye av det gode – i en avis de ønsket å tilpasse nye lesere.

Journalistikkens syv dødssynder, NRK og de kristne parhestene

Publisert:

En leser kontaktet oss denne uke og fortalte at han hadde ringt opp til en kristen dagsavis og sagt at de ikke måtte være så slem med Visjon Norge og Norge IDAG. Noen kolleger har gjort til vane å være negativ og angripe andre kristne.

Brasil flytter ambassaden til Jerusalem

Publisert:

Tekstmeldinger på CNNs skjerm lørdag sa at Brasil, Latin-Amerikas stormakt, flytter sin ambassade i Israel til Jerusalem. Det kunngjorde den nyvalgte presidenten, Bolsonaro.

Utenriksministeren som Norge ikke fikk

Publisert:

Det er leit at Knut Arild Hareide ikke sa ja til utenriksministerstillingen. Han betrodde Skavlan at han kunne ønsket seg denne posten. Erna ville ha gitt ham den – om han spurte. I stedet trakk han seg som formann i KrF og fra forhandlingene om ny regjering.

Frankly - Frank

Publisert:

Den fremragende kommentator, Frank Rossavik, sier i en artikkel i Aftenposten forleden, at Norge IDAG og Visjon Norge er mot muslimer. Det er vår profil. Frankly, altså rett fram Frank, det er feil.

Den uberettigete kritikken av Rogaland krf

Publisert:

De «blå» vant fylkes-avstemningene i KrF. Vi gledet oss selvsagt med de glade. De røde tapte, og vi gråt med de som gråter. Vi fulgte Jesu klare oppfordring til det i Bibelen.

Trident Juncture i skyggen av KrF-landsmøtet

Publisert:

Den største Natoøvelsen etter den kalde krigen kom til Norge med 50 000 soldater, 65 skip 200 fly. Det er en imponerende forsvarsmakt. Og øvelsen viste at det går an å komme Norge til unnsetning om stormaktsspillet skulle true vårt land. Men kampen om hvem som skal dominere Atlanterhavet, ...

Kvar blei det av KrFs «nye veljarar?

Kvar blei det av KrFs «nye veljarar?

Publisert:

På KrFs landsmøte på Gardermoen ville nesten halvparten av delegatane ta KrF til venstre, fordi det «er rett», og for å redde partiet frå sperregrensa, som KrFs leiar Knut Arild Hareide sa det. Dei sokalla «raude» delegatane ville ha ei mindretalsregjering med Arbeidarpartiet og ...

Sosialismens omfordeling av rikdom – har liten utjamningseffekt

Publisert:

Ein haugiansk økonomi med småbedrifter og kapitalisme blei det som skapte utjamning i Norge.

Det nytter

Publisert:

«Det nytter» er tittelen på Jan Egeland sin bok, som står ved siden av sengen og lyser mot oss hver morgen vi står opp. Egelands bok handler om nødhjelp.

Drapene på jøder i Pitsburgh, USA

Drapene på jøder i Pitsburgh, USA

Publisert:

Det er med gråt vi mottar meldingene om at 11 uskyldige mennesker er drept i en synagoge i Pitsburgh i USA. Ved en høytid rundt velsignelsen av et nytt lite barn, blir synagogen invadert av en antisemitt som roper at alle jøder må drepes, og som skyter vilt inne i Guds hus.

Tre ganger avskaffet kirken slaveriet – nå må vi gå i spissen en gang til

Publisert:

Tre ganger måtte kirken avskaffe slaveriet – og nå må den kjempe for menneskeverdet igjen, mot menneskehandelen på våre gater og abort på våre sykehus. Vi har fått mye å gjøre.

Hareides valg

Publisert:

Blir Hareide utenriksminister under Erna og står opp for Israel – eller finansminister under Jonas og øker skattene. Det valget tar han nå.

Kva er «sentrum» – og kor er avstanden størst i norsk politikk?

Publisert:

Kva som er sentrum i det politiske kaos som er skapt, kan ein ikke berre føle, eller synse eller sense. Det må noko objektivt inn i biletet for å definere sentrum.

Den store «avstanden» i norsk politikk

Publisert:

Den store avstanden i norsk politikk er ikkje i u-hjelp eller nestekjærleik, men er skapt av kulturmarxismens omvurdering av kjønn, ekteskap, livsrett og menneskeverd. Det retoriske forsøket på å skilje ut eitt parti som meir på avstand frå Kristeleg Folkeparti enn dei andre, er sakleg ...

Norge eksporterer fosterdrap, noe USA fjernet pengene til – hva skal vi gjøre?

Publisert:

En ung kvinne ringte oss for tre uker siden fra Oslo og sa: – Jeg trenger en abort, hva skal jeg gjøre? Hun var fortvilt og sårbar.

Hva er det kampen dreier seg om – og når startet deN?

Publisert:

Vi ser begynnende framstøt, endog fra justisdepartementet, for å overvåke kristne grupper for hatkriminalitet om de forkynner Guds ord om skaperordning og homofili. Når begynte denne kulturmarxistiske infiltrasjonen av Norge?

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...