Publisert:

«State of the union»-talen til Donald Trump var en stor tale for den «medfølende konservatisme», og en viktig tale for å sette fart i den vestlige verden som sakker akterut. Den inneholdt også rimelige kompromisser fra presidentens og republikanernes side for å samle Amerika og få noe vedtatt, når d...

 

Publisert:

Trump traff spikeren på hodet sist uke i sin «state of the union»-tale, som gav ny rekord seere på Fox-tv, hele 50 millioner. Han sa følgende: – Vi bygde Empire State Building ferdig på ett år. I dag har vi 10 års ventetid på byråkratiets godkjennelse for å begynne å bygge en vanlig vei.

 
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
 

Publisert:

Vårt lands redaktør, Åshild Mathisen, har skrevet en lang kronikk i egen avis der hun fremhever at mye er godt i Norge, og at vi må gi den virkelighetsforståelsen en stemme. Det er en viktig innsikt.

 

Publisert:

I boka «Trumpokalypse», som er oppfølgaren til «Babylonkoden», som vi alt har på norsk, er dei kristne i USA einaste stabiliserande element i eit veldig drama – som avgjer mykje av lagnaden til USA og heile verda.

 
Hvem bryr seg om palestina-arabere?

Publisert:

Hvem bryr seg om palestina-arabere og lar dem selv bli hørt?

 
Forbønn fra det hvite hus

Publisert: - Oppdatert: 01.02.2018 kl 19:32

På pressekonferansen i Det hvite hus forleden kom en usedvanlig forbønnsoppfordring.

 
2018 kan Bli et år med mye å glede seg over

Publisert:

«Frisk seilas i urent farvann». Slik betegner senioranalytiker Erik Larsen i DNB norsk økonomi ved starten av det nye året. I et foredrag ser han på internasjonale utsikter, oljeprisen, norsk økonomi, renten, valutakursene og risikofaktorene for både norsk økonomi og verdensøkonomien i 2018.

 
Spanande bok – om endetida og amerikansk politikk. Blir det film óg – som vi kan vise på stort lerret i Forum?

Publisert:

Først kom «Babylonkoden» – som jo referer til det openberrings-elementet som teologar og Israel-venner har slite med alle dagar. Kven er den store forføraren, som har fått namnet Babylon, som var, og er, og kjem att – i den bibelske læra om endetida ?

 
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
 

Publisert:

Det har blitt et økonomisk oppsving under president Donald Trump. Fra måned til måned er det blitt flere jobber og bedre lønninger for arbeiderne. Trumps valgløfte til arbeiderklassen om flere og bedre jobber er i ferd med å gå i oppfyllelse – til fortvilelse for alle kritikerne i media som demonise...

 

Publisert:

Han var ansvarlig for et apotek på et amerikansk kjøpesenter. Diplomet hans hang på veggen og han tilbød influensavaksine. Over disk.

 

Publisert:

Denne gangen er det kurdiske Sara Omar som har skrevet bok, «Dødevaskeren», der hun tar bladet fra munnen. Hun kaller det politiske islam ved rett navn, mener hun, og det er ikke vakkert. Hun risikerer sitt liv, men hun gjør det for å «gi smerten vinger» som hun uttrykker det.

 

Publisert:

Noen politikere tror ansikt til ansikt med den nye rusbølgen ennå på julenissen, både i Amerika og Norge.

 

Publisert:

Norge har fått en ny utenriksminister, som har vært på en runde i Midtøsten. Det norske initiativet går sammen med Trump-administrasjonens arbeid for en fredsplan. Ine Marie Eriksen Søreide kan virke i samme retning som vår viktigste allierte, Amerika.

 
DEN BLÅGRØNNE REGJERINGEN

Publisert:

Erna Solberg har lyktes med å innlemme Venstre i regjeringen. Under pressekonferansen forrige uke, da regjeringsavtalen var i boks, presenterte Venstre og Frp sine seire.

 
Det viktigaste i journalistikken –  og det som bør forbli privat for landet si skuld

Publisert:

Kva er det viktigaste media skal dekkja? Er det små detaljar i livet til privatpersonar og menigheiter – eller er det dei viktigaste faktorar som fremjer økonomisk vekst og kan halde nivået oppe for velferdsstaten vår og betale for dei enorme kostnadene av eldrebølga og innvandringa?

 

Publisert:

Den nye narkotika-epidemien i USA får omtale i mediene. Et nytt rus-helvete er under utvikling og det truer Vestens velstand og velferd. Myndighetene står hjelpeløse. Det er bare evangeliet og pastoren som kan redde narkobyene.

 

Publisert: - Oppdatert: 12.01.2018 kl 18:49

Leo van Doesburg er inspirator for bønnefrokoster i parlamentene i ulike land, og var på Kristen-Koalisjonens strategisamling ved nyttår.

 
Kampen om presseetikken Er pressa den moderne gapestokken og journalistane den nye inkvisisjonen?

Publisert:

Journalistikken er eit viktig fag i åndskampen.Og åndskampen blir avgjort i media, ikkje i politikken. Difor må vi spørre om vi i journalistikken tek opp det viktigaste, overlevings-spørsmåla, som Reiulf Steen kalte det.

 
Største skattereform på 31 år

Publisert:

På Norsk TV ble seieren for president Trump i Kongressen kommentert fullstendig på de som tapte sine premisser. «Skattelette for de rike, sa de. Men Dagens Næringsliv og Financial Times har sterke, gode ord om reformen.

 

Publisert:

Hvordan var julebudskapet i media i år? Jo vi fikk den vanlige bibelkritiske debatten, som noen føler hører hjemme i den søte juletid. Og vi har kommentert den i Kulturavisa. På teateret ble Jesus tatt ut av «Reisen til julestjernen», for ikke å påvirke noen.

 

Publisert:

I fjor kom en ny vakker og usedvanlig andaktsbok, med et mirakel for hver dag. Fra en predikant som virkelig vil oppmuntre. Og som vi får stå sammen med på KKNs nyttårkonferanse i Oslo – som kan bli opptakten til ny norsk bønnefrokost. En ny anledning til å stå sammen i stedet for mot hverandre.

 

Publisert:

2017 ble avsluttet med et mirakel. USA vedtok å flytte sin ambassade i Israel til Jerusalem og anerkjenne Israels faktiske hovedstad. Israel har, som eneste land i verden, vært uten en anerkjent hovedstad. Nå har det endelig skjedd -etter 70 år med venting.

 

Publisert:

Kvart år blir det ikkje ordentleg jul i Norge utan årets strid om Kristus. Med til kvar jul høyrer strid i ein eller annan avis. I år fann vi han i Klassekampen. Forholdsvis respektfullt. Med nokre arrogante plettar i det relativt vakre biletet. Det er ikkje alltid det går like bra for oss journali...

 
Fy, Saudi-Arabia!

Publisert: - Oppdatert: 28.12.2017 kl 21:06

Sjakkforbundet skulle selvsagt avlyst verdensmesterskapet, og i alle fall skulle NRK og Carlsen ikke reist til Saudi-Arabia under rådende omstendigheter i romjulen.

 

Publisert:

Unnskyld oss. Dennokratiet Israel er like viktig for arabarar som for jødar. Dei treng i sin midte demokratiet Israel som modell - for underutvikla arabiske område. Det er ikkje sjanse for demokratisk utvikling i Midtausten – utan den framgong som jødestaten representerer- og som dei alle ser.

 
ANNONSE
Annonse