ANNONSE
Annonse

Lederartikler

Ja vi elsker nasjonalsangen vår

Publisert:

Bystyrerepresentant for SV i Bergen, Oddny Miljeteig, mener det er på tide å bytte ut «Ja, vi elsker» med en moderne nasjonalsang. Det var hennes bidrag til kvinnedagen, skriver Bergens Tidende. Oddny da, ikke raser fedrelandet og nasjonalsangen vår!

Atom-nedrustning - og Nobels Fredspris for Donald Trump?

Atom-nedrustning - og Nobels Fredspris for Donald Trump?

Publisert:

«Rakettmannen» i Nord-Korea vil snakke. Og han vil snakke med Donald Trump. Og han vil snakke om atomnedrustning - og stoppe sanksjoner. Det er noe av det viktigste som har hendt på lenge. Lykkes Trump med atomnedrustning, er han uunngåelig til Nobels fredspris. Kan det bli et dilemma for Norge - me...

Vm-sølv, med fall til Norge og Bergen

Publisert:

Ikke siden Oddvar Brå brakk staven har vi hatt en så dramatisk episode i norsk vinteridrett. Avslutningen av VM på skøyter, kan vi huske i 100 år. Aldri før har Bergen tatt sølv i VM på skøyter. Men dyvåt i regn fikk Sverre Lunde Pedersen gull på 5000 meter og lå an til gull på 10.000 meter - og nor...

BEVIS SOM KREVER ET SVAR

BEVIS SOM KREVER ET SVAR

Publisert:

Josh McDowell har vært verdens fremste evangelist blant studenter i over en generasjon. Hans store bok om apologetikk (trosforsvar), «Bevis som krever et svar », er solgt i tre millioner eksemplarer. Han har forkynt i evangeliske kampanjer til 25 millioner mennesker. Boken er nå kommet ut igjen i ...

Kristendomen kan sigre att i Amerika - og så kjem turen til Europa?

Kristendomen kan sigre att i Amerika - og så kjem turen til Europa?

Publisert:

Billy Grahams paradigme, evangeliet, kristendomen, kan sigre att i Amerika. Kristensakene er grunnen til at Franklin Graham, son til Billy, har støtta president Trump. Kristensakene er det som kampen først og fremst står om.

Presidentens tale ved Billy Grahams båre

Presidentens tale ved Billy Grahams båre

Publisert:

Etter oppfordring, mellom anna frå kristenfolkets siste høvding i teologi, trykker vi talen (sjå s.18) som Donald J. Trump heldt i samband med at Billy Graham blei lagt på lit de parade i rotundaen på Capitol Hill, parlamentsbygningen i Amerika. Det er mest ingen som blir synt ei så stor ære, som ma...

Åpenbaringen – et nytt språk

Publisert:

TEOLOGI: Åpenbaringen i Guds Ord er et nytt språk, en høyere erkjennelse. Teologien bygger på direkte informasjon fra Gud gjennom profeter og apostler som fikk fra Den hellige ånd hva de skulle skrive.

Menighetsplanting eller vekkelse?

Publisert:

Kirkevekst: Menighetsplanting er instrumentet. Men det som løfter alle båter, menigheter og nasjoner, er og blir vekkelsen.

Bare vekkelse kan redde England

Publisert:

RUS: Liksom opiat-epidemien inntar deler av USA, slik at unge dør og gjennomsnittlig levealder har gått ned to år på rad i USA, ifølge The Economist, inntar kokain-bølgen England.

Norske katastrofer

Norske katastrofer

Publisert:

Statsstyre: Erik Poppe har laget film om 22. juli 2011. Det såreste kapittel i vår historie, da norsk ungdom ble slaktet ned i en kald ideologis navn.

Israel blir behandlet som et vanlig land av USA

Israel blir behandlet som et vanlig land av USA

Publisert:

Og det er det Israel ønsker. Å være en nasjon blant nasjonene. De ønsker å bli behandlet som alle andre. Ingen særbehandling, men som et vanlig folk. Få vanlig rettferdig vurdering. Det har de ikke oppnådd før i historien. De har alltid blitt diskriminert. Alltid blitt herset med. Nå setter USA en n...

Olav Thon: mest produktiv som pensjonist

Publisert:

Olav Thon snakker og synger som en ungdom. Og han er fargerik, ikke bare i klær og lue, men i måten å uttale seg på. Dessuten han har sett og funnet løsningen på den såkalte eldrebølgen.

Korleis lever ein betre og lenger

Publisert:

Time Magazine summerte i sist nummer opp kva forskninga kan seie om korleis vi kan leve lenger og betre. Og det dei slår fast i ein av mange artiklar om eit lenger og betre liv, er det same som vi veit frå andre undersøkingar.

Korleis kyrkjer fell

Korleis kyrkjer fell

Publisert:

Kyrkjer fell aldri på grunn av angrep utanfrå. Dei fell kun på grunn av at dei blir svekka innanfrå. Kyrkjemøtets godkjenning av bibelframand vigselsliturgi, som apostelen kallar synd, er eit døme på det.

Kristen medie-innflytelse

Publisert:

Tusen, tusen takk til det rekordstore antall partnere siste måned. Nye kristne media er et våpen for den kristne tanke i store og viktige saker: Israel, Ja til livet, ekteskapet, skole og kristent samfunnsansvar. Det blir en alvorlig kamp – ikke minst for barn og barnebarn.

BILLY GRAHAM ER GÅTT BORT

Publisert:

Med Billy Grahams bortgang lukkes et kapittel i kirkehistorien. Ingen annen kristen leder har preget det 20. århundre mer enn Billy Graham.

Vitnesbyrd om Bønn som virker

Publisert:

– Jeg hadde store smerter, men massiv forbønn fra folk følte jeg virkningen av, sa en leder i USA som hadde opplevd et skytedrama. Intervjuet fant sted på amerikansk TV i forbindelse med skolemassakren i Florida. Det fins massevis av slike vitnesbyrd fra mennesker i kritiske situsjoner, som sier de...

Jerusalem-vedtaket og norge

Publisert:

De land som fordømte USAs vedtak på folkerettens grunn, om endelig å anerkjenne Israels hovedstad Jerusalem etter 70 år, har fått USAs oppmerksomhet.

Om å stå på skuldrene til Andre – og se ny reformasjon og vekkelse i det 21. århundre

Publisert:

REFORMASJON: Martin Luther, den store kirkereformator, minnes både i Tyskland og i Norge med rekordmange bøker. Vi snakker om et reformasjonstiår som ble innledet 31. oktober i fjor. De 95 teser på Slottskirkedøren i Wittenberg, 31. oktober for 500 år siden, førte til at evangeliet igjen ble hørt ov...

Tankene bak avkristningen av Norge

Publisert:

Vi er midt i en kultur-revolusjon som heter avkristning. Den startet for alvor i 1968. Da kom en kulturmarxistisk revolusjon. Den pågår ennå. Og mange er ikke klar over hva som skjedde.

Kampen for frihet – og barnevernet

Publisert:

I oppgjøret med offentlige overgrep må vi ikke glemme at offentlige ansatte gjør en god jobb for oss alle, både i barnevern og politi.

1000 nye prestar trengst på den nye store misjonsmarka i Den norske kyrkja

Publisert:

Det er trong for 1000 nye truande prestar på den store misjonsmarka i Den norske kyrkja. Men som på reformasjontida må ein starte med dei prestar ein har. Og bedehuset har blitt forfremma frå hus nummer 11, som Ludvig Hope sa, til hus nummer ein, og kjem no i førarsetet i Den norske kyrkja.

Eit OL å gleda seg over

Publisert:

I skrivande stund er Norge på topp i talet på medaljar i Sør-Korea. Det er fantastisk. Og Bergen fekk på 500 meter skøyter sin gullmedalje i eit vinter-OL. Og tida var fenomenal.

Donald Trump: – Nasjonen må bygge på Gud

Donald Trump: – Nasjonen må bygge på Gud

Publisert:

– Så lenge vi har øynene åpne for Guds nåde og hjertet åpent for Guds kjærlighet, vil Amerika forbli frihetens land, og et lys for nasjonene. Når vårt folk har mulighet til å tilbe Gud og kan løfte sin tro frem i både samfunn og familier, når de kan lære sine barn å ære Gud, så vil vårt land fortse...

Den nye generasjon: Mindre religiøse og mindre lykkelige

Publisert:

Hvordan har vår siste generasjon, som kalles iGen, for «internettGenerasjonen» det?

ANNONSE
Annonse