Hvem skal begeistre oss mest? Kina eller Afrika?

Publisert:

Norge IDAG-teamet kom med større forventning enn noensinne til ørkenfesten i En Gedi der den kristne Løvhyttefesten starter hvert eneste år. Her føler vi bestandig nærværet av en største av alle salmediktere, kong David. Og akkurat her kan han ha forfattet strofen: Jeg løfter mine øyne opp til fjell...

 

Publisert: - Oppdatert: 05.10.2017 kl 21:46

Det er trolig de kristne som legger ned mest tid og arbeid i å ha kontakt med innvandrere, våre nye landsmenn.

 
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
 
Også du, Fredrik

Publisert: - Oppdatert: 05.10.2017 kl 21:54

Det er visst verdas største diktar, Shakespeare, som legg dei berømte orda i munnen på romarane sin største mann, Cæsar: - Også du, min sønn Brutus – når adoptivsonen og venen hans var blant dei som stakk han ned med lange knivar.

 
Kristenhetens vakreste eventyr -  Jerusalemmarsjen

Publisert: - Oppdatert: 05.10.2017 kl 21:49

På 30 år med Internasjonale kristne Ambassade i Jerusalem har det blitt kontakt med 700 millioner nye Israelsvenner, globalt. Kan vi bli pessimister på kristendommens vegne av en slik eventyrlig vekst?

 
Hvor mange trenger Gud for ny landsvekkelse?

Publisert: - Oppdatert: 05.10.2017 kl 21:48

Hva trenger Gud for å frelse Oslo og Bergen, eller Norge og Europa? Det ble aktualisert sist helg. Budskapet om vekkelse fra Bergen er hørt i byens menigheter i mange år – og ble gjentatt av et team som besøkte byen mellom de syv fjell sist helg. 21 bad frelsesbønnen bare på møtet med Svein Magne Pe...

 
Hammerslagene i Wittenberg gav gjenlyd i hele Europa

Publisert: - Oppdatert: 05.10.2017 kl 21:48

Vi teller ned dagene til 31. oktober og feiringen av reformasjonjubileet i Wittenberg. Norge IDAG er med der. Det er 500 år siden Luther slo sine 95 teser opp på slottskirkedøren i Wittenberg – og hammerslagene gav gjenlyd over hele Europa.

 

Publisert: - Oppdatert: 05.10.2017 kl 21:47

Det var den tyske sosialdemokratiske ukeavisen, Die Zeit, som betegnet høyskattestaten som «forræderiet mot arbeidet». Den beskattet endog arbeiderens overtid og ekstrainnsats – så han ikke kunne nå drømmen sin ved eget arbeid.

 
Hurra for «kjetting-jan»

Publisert:

Og hurra for reduksjon i formueskatten. Den burde blitt helt borte, men den blir i alle fall kuttet med 7,5 mrd. Det er skatt på arbeidende kapital som endelig skal fjernes. Det har lenge vært både Venstres, KrFs og regjeringens program.

 
ANNONSE
Annonse
 

Publisert:

Klappjakten på Jonas Gahr Støre er begynt. Men vi tror ikke at det var Jonas sin ide å gå til valg på 15 milliarder mer i skatt. Til det er han for mye økonom, og eier for mye selv.

 

Publisert:

Det nye kristne partiet, Partiet De Kristne (PDK), mistet halvparten av sine stemmer og gikk ned fra 17.700 til 8.705 stemmer. Andre nye og mindre partier kom også i skvis fordi det ble regjeringsvalg.

 

Publisert: - Oppdatert: 22.09.2017 kl 19:57

To av miljøbevegelsens organisasjoner, Greenpeace og Zero, går i Dagens Næringsliv (14.09) sterkt inn for at Venstre og KrF må i regjering. De har vurdert hva de to partiene kan gjøre utenfor og hva de kan gjøre innenfor regjeringen. For miljø-saken som KrF vil være en garanti for. Miljøorganisasjon...

 

Publisert:

Den sosial-etiske Jesus vi i dag får på fakultet og kirkemøte, er ikke Bibelens Jesus og ikke den historiske Jesus. De hevder de har kjærligheten som prinsipp. Men denne kjærligheten vil de forstå med en hermenevtisk (fortolknings-) nøkkel som bryter tvert med skrift-ordet og med bibelske definisjon...

 

Publisert:

Den liberale kyrkja har løyst seg frå den historiske verkelege Jesus som har levd – fordi dei ikkje ville halde seg til Skrifta åleine og Bibelens autoritet.

 
Gløym ikkje å heise flagget 31. oktober

Publisert:

Gløym ikkje å heise alle flagg i mastetoppen 31. oktober over det ganske land. Og tenn gjerne alle vardar for «Skrifta åleine»-prinsippet. Vi feirar det unike 500-årsjubileet for Reformasjonen, som vi kan takke for alt, for himmel og sæle, for liberalt demokrati og velferd.

 
Vi kan mykje meir enn vi trur

Publisert:

Kvar einaste veke får vi prov for at mykje meir enn vi trur, er mogeleg. Sjå på Sloane Stephens førre helg med pokalen frå «US Open», Amerikas største trofé i tennis. For nokre månader sidan kunne ho ikkje gå på den eine foten sin.

 
Ben Carson skal byggje Texas  opp att etter Harvey

Publisert:

Orkankatastrofen Harvey, og oversvømmelsane som kom etterpå, i Texas, vil koste minst 100 milliardar dollar. Og den som skal vere ansvarleg for å byggje områda opp att er «minister for hus og byutvikling», Ben Carson. Ingen kan klare det betre enn han.

 

Publisert:

Det sa Ester Skogen (96) til TV2 sist søndag. Hun har fått avslag flere ganger til tross for alder og plager. Må det tv-dekning til for å finne en plass for henne på sykehjem i Bergen?

 

Publisert:

Norge IDAG har skrevet i årevis at vi har penger nok – til investeringer i veier og sykehusutstyr, det vil si infrastruktur, som landet sårt trenger.

 

Publisert:

63,2 prosent sier i en meningsmåling, utført for TV2, at norsk politi må bevæpnes Bare 36,8 sier nei til det. Etter vårt syn er det nødvendig å lytte til hva folket sier.

 
Orkan og ødeleggelser

Publisert:

Stormene i USA har vært forferdelige. De er skremmende, ødeleggende for hus og hjem og koster hundreder av milliarder. Og den siste, i Florida, blir kanskje verre enn den i Houston, Texas. Seks millioner er i skrivende stund uten elektrisitet. Flere enn det bor i Norge.

 

Publisert:

Frank Aarebrots brå død kom som et sjokk på oss Etter er hjerteinfarkt, med sykehusinnleggelse, kom plutselig den triste meldingen om hans død. Vi sørger. Han har vært en viktig person for Norge IDAG. Både som kommentator som var til stede for alle på viktige saker. Og som en som stilte opp for lik...

 
En bragd å bli gjenvalgt etter fire år

Publisert:

Med mandagens valgseier har Erna Solberg gjort et mesterstykke. Hun løftet sitt parti og sin regjering gjennom valgkampen, og snudde det som så ut til å bli et nederlag, til seier. – Erna har styrket seg, sa KrF-leder Knut Arild Hareide i Stortingets vandrehall på valgnatten.

 

Publisert:

En av opsjonene amerikanerne har i ambassadesaken er å skifte navn på sitt store «konsulat» i Jerusalem til «ambassade».

 

Publisert:

Du og jeg har nok mange gode saker å stemme på ved et stortingsvalg. I tillegg kan jeg stemme for å flytte ambassaden til Jerusalem. Vår stemme kan avgjøre Norges standpunkt.

 

Publisert:

Politikk er blitt en stadig skarpere konkurranse i å love at det offentlige skal ta seg av flere og flere problemer. Samtidig innskrenkes friheten til å gjøre noe selv. Slik havner vi i en mer og mer total stat. Dilemmaet til den totale stat er at den fører til mindre velferd og mindre frihet.