Kommentarartikler

Be om fred for Jerusalem

Be om fred for Jerusalem

Publisert:

Natt til 10. mai gikk alarmen på mobilen min gjentatte ganger like over midnatt. Det var rakettangrep mot Golanhøydene i Israel.

Irans krig mot Israel er i gang

Publisert:

Samtidig som europeiske og norske politikere gikk til angrep på president Trump for å ha trukket seg fra avtalen som ville utsette Irans anskaffelse av atomvåpen med noen få år, gikk Iran til militært angrep mot Israel. Tidligere utenriksminister Barth Eide sier det er «underlig at Trump skal ødeleg...

Irans krig mot Israel er i gang

Irans krig mot Israel er i gang

Publisert:

Samtidig som europeiske og norske politikere gikk til angrep på president Trump for å ha trukket seg fra avtalen som ville utsette Irans anskaffelse av atomvåpen med noen få år, gikk Iran til militært angrep mot Israel.

Irans krig mot verden

Publisert:

Straks nyheten fra statsminister Netanyahu om at israelske agenter hadde stjålet Irans hemmelige atomarkiv ble publisert for et forbauset verdenspublikum, fikk mediene det svært travelt med å fortelle at de fleste av disse hemmelighetene var velkjente på forhånd. Men dermed gikk de kanskje glipp av ...

Sult i oljelandet

Publisert:

Venezuela er et grelt eksempel på hvor galt sosialisme kan føre hen. Landet som har store oljeressurser har nå en sultende befolkning etter 20 år med autoritær sosialisme.

Druserkvinne som ærer Israel

Publisert:

Det var helt fantastisk å høre den drusiske kvinnen, Anan Falah, på 70-års festen for Israels gjenopprettelse i Oslo Konserthus 30. april. Hun talte om friheten hun hadde fått, og om at det var Israel hun kunne takke for hele sin eksepsjonelle karriere. Og den var virkelig bemerkelsesverdig.

Fem på tolv

Fem på tolv

Publisert: - Oppdatert: 09.05.2018 kl 15:20

Man trenger ikke akkurat være profet for i disse dager å slå fast at vi lever i endens tid. Det er mange tegn i tiden som tyder på at vi nå snart er inne i de siste av de siste tider. Jesus sa allerede da han var på jorden at de siste tider var begynt.

Hun klarte det

Publisert:

Siv Jensen er kanskje Norges dyktigste partileder. Resultatene taler for seg.

Trist at Ola Borten Moe går av

Publisert:

Det er egentlig helt vilt at Ola Borten Moe trekker seg som nestleder i Senterpartiet. Og det kan lett bli en endelig sorti. Han er en av de politikere som undertegnede, på tross av betydelig uenighet, virkelig har satt pris på. Han har vært modig, og ikke så lett å forutsi. Han talte en gang på Osl...

Hamas tydeliggjør sin agenda

Hamas tydeliggjør sin agenda

Publisert: - Oppdatert: 02.05.2018 kl 09:36

Den siste tiden har vi vært vitne til en rekke voldsomme demonstrasjoner på Gaza-stripen. I vestlig media fremstilles ofte demonstrantene som fredelige mennesker som bare vil tilbake til sine egne hjem som de er kastet ut fra.

Antisemittismen er på fremmarsj

Publisert:

Det kommer stadig flere rapporter om markert økning i antisemittisk atferd og hendelser i Europa. Vi merker tendensen også i Norge.

Trist politisk sorti

Kommentar:

Trist politisk sorti

Publisert:

Det er helt vilt at Ola Borten Moe trekker seg som nestleder i Senterpartiet, skriver Anita Apelthun Sæle.

På Israels 70-årsdag

Publisert:

I disse dager feirer Israel at det er 70 år siden jødenes hjemland ble gjenopprettet som uavhengig stat. Hendelsen hadde stor likhet med det som skjedde på Eidsvold 17. mai 1814 da Norge av valgte representanter for folket ble gjenopprettet som uavhengig kongerike.

Samling om oppdraget

Publisert: - Oppdatert: 24.04.2018 kl 20:17

Det er ikke lenge siden det gikk skarpe skiller mellom kirkesamfunnene i Norge. Det er annerledes i dag. Mange husker opprivende debatter om dåp, åndsdåp og gudstjenesteform på 70- 80- og 90-tallet. Og ikke mindre før dette.

Polen kom til unnsetning

Publisert:

I en tid da kristne verdier er under sterkt press i Norge, får vi hjelp fra kanskje uventet hold, det katolske Polen.

Unge i spagat mellom to verdener

Unge i spagat mellom to verdener

Publisert:

I Danmark vil de oppløse sine 22 «gettoer», der innvandrere lever helt segregert fra det danske samfunn. Strenge tiltak, som får Sylvi Listhaug til å virke som en pusekatt, er satt i verk. Noen av dem er helt i strid med slik vi har oppfattet «deilige Danmark».

«Fordommer fordummer»

Kommentar:

«Fordommer fordummer»

Publisert: - Oppdatert: 23.04.2018 kl 20:46

Det er et slagord flittig brukt av Venstre. De har til og med trykket opp en button med det budskapet.

På Israels 70-årsdag

På Israels 70-årsdag

Publisert:

I disse dager feirer Israel at det er 70 år siden jødenes hjemland ble gjenopprettet som uavhengig stat. Hendelsen hadde stor likhet med det som skjedde på Eidsvold 17. mai 1814 da Norge av valgte representanter for folket ble gjenopprettet som uavhengig kongerike.

En herlig tid i Jerusalem

En herlig tid i Jerusalem

Publisert: - Oppdatert: 18.04.2018 kl 18:45

Jeg hadde en herlig tid her i Jerusalem. Selv er jeg i Israel over en lengre periode for å be for, dele evangeliet og bygge relasjoner med messianske jøder. Konferansen var sterk og jeg frydet meg over alle vitnesbyrdene som vi fikk høre av jøder og arabere som både hadde blitt helbredet og kommet ...

Full kirke-forvirring  hos politiet

Kommentar:

Full kirke-forvirring hos politiet

Publisert: - Oppdatert: 17.04.2018 kl 15:59

Politiets Utlendingsenhet (PU) har ganske enkelt ikke svar på hvordan man kan vite hva som er definert som en «kirke» i kirke-asylsammenheng.

Den norske koblingen til terror

Publisert:

Vi har ofte omtalt norske myndigheters støtte til organisasjoner som agiterer for boikott av Israel. Dette skjer på tross av at Regjeringen i Statsbudsjettet har erklært at den ikke støtter boikott av Israel.

En hytte som eksempel, mens en skriver selvangivelsen

Publisert:

Formue- og eiendomsskatten er ødeleggende. Det viser eksempelet med en liten hytte i utkantnorge. Det er en liten sak. Den fører ingen til konkurs. Men den er symptomatisk.

En skamplett for Norge

En skamplett for Norge

Publisert:

Når vi tenker på asylsøkere, ser vi vanligvis for oss mennesker fra Afrika og det fjerne Østen, som rømmer til Norge og andre vestlige land, der fred og rettssikkerhet råder. Helt siden 2. verdenskrig har borgerne tilsynelatende kunnet bo trygt i Norge, og at flyktningestrømmen skulle gå fra Norge, ...

Menigheter for Israel

Menigheter for Israel

Publisert:

Det blåser en ny vind over norske menigheter når det gjelder forholdet til Israel. Det har profetiske dimensjoner.

«Bærekraftig velferdssamfunn»

«Bærekraftig velferdssamfunn»

Publisert:

Det nye slagordet til Høyre er «bærekraftig velferdssamfunn». Men et høyrelandsmøte som ser bort fra alt som har vært sant og rett tidligere, er ikke bærekraftig. Det er ikke fremtid i det, og det er ikke velferd heller. Skal en få et bærekraftig samfunn, må en fremme en bærekraftig livsstil.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...